pel seu curs 'El camí de l'heterosexualtitat'

Arcópoli denuncia de nou la 'coach' multada per «curar» homosexuals

L'associació denuncia l'assessora per oferir aquesta mena de teràpies i lucrar-se'n

arcopoli-madrid

arcopoli-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’associació Arcópoli ha tornat a denunciar E.L., la ‘coach’ sancionada fa uns mesos per la Comunitat de Madrid per transgredir la llei contra la LGTBI-fòbia amb l’obertura d’una pàgina web per oferir el curs ‘online’ ‘El camí de l’heterosexualtitat’, on l’acusen d’oferir teràpies per «curar» l’homosexualitat.

«En el curs el que realment s’ofereix és una de les conegudes com a teràpies de ‘curació de l’homosexualitat’ i d’aquí el títol que, de manera subreptícia, et dirigeix a l’heterosexualtitat. Aquesta mena d’iniciatives  estan totalment prohibides a la Comunitat de Madrid per la llei de protecció integral contra la LGTBI-fòbia i la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere», ha indicat Arcópoli.

Denuncien que la web, malgrat que diu que és un curs per a Amèrica, s’atén «des d’Espanya», amb un número espanyol i amb horari d’atenció al client enfocat al públic espanyol. En aquest curs parla que les teràpies s’ofereixen per 195 euros (o 245 sense descompte).

Multa de la Comunitat de Madrid 

«En aquest curs posa l’exemple de les teràpies d’‘afirmació gai’, que busquen l’objectiu contrari al del títol, de «camí a l’heterosexualitat». Per això creiem que és un curs encobert de «teràpies de curació de l’homosexualitat» i hem tornat a presentar una denúncia contra ella», informen.

La Comunitat de Madrid va multar la ‘coach’ el setembre amb 20.001 euros, però E.L. va treure una campanya de donacions perquè la societat pagués la seva multa per violar la llei. «Segons ella mateixa, va aconseguir més dels 20.000 euros de multa la primera setmana i encara avui la primera entrada de la seva web et demana donacions per continuar pagant la multa.

Notícies relacionades

Sembla que la sanció legal, lluny d’aconseguir l’efecte de dissuadir-la, l’ha reafirmat a continuar realitzant aquestes sessions condemnades pel Col·legi de Psicologia de Madrid i el de Medicina», li retreuen els denunciants. «No té por de les sancions econòmiques. Continua utilitzant subterfugis legals per poder seguir amb les seves sessions, que l’únic que provoquen és ansietat, frustració, depressió i, en ocasions, temptatives de suïcidi al comprovar que aquestes teràpies no serveixen per a res.

Exigim al govern d’Espanya que prohibeixi legalment a escala estatal aquestes teràpies amb sancions contundents que dissuadeixin de continuar practicant-les, penes de presó tal com ha proposat el govern alemany, així com la inhabilitació per exercir activitats econòmiques que puguin enquadrar aquestes teràpies deshumanitzadores», ha manifestat el vocal de delictes d’odi d’Arcópoli, Rubén López.