en una finca d'El Pardo

Declaren culpable d'assassinat l'acusat de matar un jove de Rivas

No es qualifica el crim d'homicidi com demanava la fiscalia, ja que va matar la víctima per sorpresa i no va poder defensar-se de l'agressor

moteros-madrid

moteros-madrid

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un jurat popular de l’Audiència Provincial de Madrid ha declarat Javier Ceballos culpable del’assassinat d’un jove de Rivas l’agost del 2016, així com d’un delicte de profanació del cadàver per desfer-se del cos en una finca d’El Pardo.

Així consta al veredicte, a què ha tingut accés Europa Press, del judici celebrat contra quatre acusats, dels quals només un ha resultat exonerat pels membres del jurat. L’exparella d’un dels processats, que havia sigut acusada d’encobrir el crim a l’ajudar suposadament a traslladar el cos, s’ha alliberat de la condemna perquè el fet no ha estat provat.

Els fets es van produir a la matinada del 10 d’agost del 2016 quan l’assassí i la víctima es trobaven en un pis de Rivas. Després d’una discussió, es va produir el crim. L’autor confés hauria demanat ajuda per desfer-se del cos, que va ser cremat i escampat per una finca d’El Pardo.

Condemna per assassinat 

En contra de la sol·licitud del fiscal de qualificar el crimd’homicidi, el Jurat Popular ha declarat Ceballos culpable d’assassinat, tal com sol·licitava la família de la víctima. El seu advocat, Jaime Sanz de Bremond, ha mostrat a Europa Press la seva satisfacció pel fet que els ciutadans que componen el tribunal hagin donat per provat que la víctima no va poder defensar-se de l’agressor i el «va matar per sorpresa».

L’acusació particular reclama que se’l condemni a 25 anys de presó, mentre que la fiscal i la seva defensa rebaixen la pena a 15 anys per un delicte d’homicidi. En la seva declaració, l’autor confés va admetre el crim, però va al·legar que ho va fer en defensa pròpia després que el mort no volgués marxar de casa seva després d’una nit de consum. A més, va negar haver esquarterat i cremat el cadàver.

No obstant, el jurat no es creu la seva versió i determina que el va matar per sorpresa, cosa que sempre ha defensat la família ja que el jove era corpulent i aficionat a les arts marcials. A més, el culpa d’haver-se desfet del cos, que fins ara no ha aparegut.

Culpables per encobriment 

En el seu veredicte, el jurat també ha tingut en compte que l’autor no presentava ferida, contusió o cap senyal quan després dels fets se’n va anar al Campello (Alacant) amb qui llavors era la seva parella. Els membres del jurat havien de deliberar també sobre si Francisco G., àlies Paco El Loco, va encobrir el crim i si el va ajudar a esquarterar el cos. El jurat el declara culpable d’encobriment, però no de profanació del cadàver.

Així mateix, considera també que David Tena, l’amo del pis on es va cometre l’assassinat, va encobrir el crim. En la seva declaració, l’acusat va esgrimir que Javier Ceballos li va comentar que no parlés del que havia passat a casa seva, al·legant por insuperable. Segons la Fiscalia, sobre la una de la matinada del 10 d’agost del 2016, Javier C. es trobava en una vivenda de Rivas Vaciamadrid, al costat de la víctima, moment en què es va originar una discussió entre tots dos.

L’acusat «va matar la víctima amb un instrument tallant», «la sang va vessar pel terra i les parets i l’acusat es va fer una ferida tallant a la mà esquerra». Dues hores més tard es va presentar a la vivenda David T., que compartia domicili amb C., però no hi va poder accedir perquè l’altre acusat havia posat les claus al pany des de dins.

Quan C. li va obrir la porta, estava en calçotets i ensangonat, mentre que el cadàver d’A. P. jeia al terra de la cuina «de cap per avall cobert amb una manta». A més, les parets i el terra estaven coberts de sang, «Javier C. va marxar del lloc i el va deixar perquè netegés la sang i es desfés del cadàver, sense avisar la Policia dels fets».

Notícies relacionades

Després de netejar part de la sang de la vivenda, Ceballos va trucar a Francisco G. perquè acudís a la vivenda. Un cop allà i sabent el que havia passat també va netejar la sang «per, a continuació, traslladar els trossos del cadàver a la finca situada a la parcel·la 201 del Camino Valdecerveras d’El Pardo (Madrid), on després de ruixar-lo amb gasoil li van calar foc i van tamisar les cendres, fent que no quedessin restes del cadàver».