dissenys nous

Madrid encendrà els llums de Nadal el divendres 22 de novembre

La despesa de l'enllumenat supera els tres milions d'euros, amb un increment de gairebé un 30% respecte a l'any passat

luces-navidad

luces-navidad

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Ajuntament de Madrid encendrà l’enllumenat nadalenc el divendres 22 de novembre i l’estendrà fins al dilluns 6 de gener, dia de Reis. La gran novetat d’aquest any és que es podran veure pessebres lluminosos a les Portes d’Alcalá, Toledo i San Vicente, al viaducte del carrer de Segovia i a les entrades a la plaça Mayor. Així mateix, lluiran nous dissenys la plaça de Canalejas, Carrera de San Jerónimo, carrer d’Atocha, carrer Mayor, carrer de Montera, plaça de Cibeles, plaça de Neptuno i glorieta de Cuatro Caminos.

La despesa en enllumenat per a aquest Nadal, ha informat el consistori, supera els tres milions d’euros (sense IVA), la qual cosa suposa un increment del 27,7% respecte a l’any anterior, una cosa que s’explica pel considerable augment dels emplaçaments que seran il·luminats.

Motius i arcs lluminosos tornaran a inundar els carrers de la capital. Entre les noves ubicacions, destaquen plaça de Canalejas, carrer d’Atocha, Porta de Toledo, Porta de San Vicente, entrades a plaça Mayor, viaducte de carrer de Toledo, plaça de Cibeles, plaça de Neptuno i glorieta de Cuatro Caminos. A més, lluiran dissenys nous el carrer Mayor, el carrer de Montera i la carrera de San Jerónimo-Canalejas.

Trams il·luminats

Es tornen a il·luminar la Gran Via, plaça de Chueca, Montera, Fuencarral, Hortaleza, plaça Mayor, Ciudad Rodrigo, Sal, Postas, Esparteros, Cava de San Miguel, Carretas, Espoz y Mina, Hileras, Fonts, plaça dels Herradores, Milaneses, Santiago, Escalinata, Mesón de Paños, Costanilla de Santiago, Ballesta i voltants: Ballesta, Loreto y Chicote, Desengaño, Corredera Baja de San Pablo, Gonzalo Jimenez de Quesada, Valverde, Barco, Pez, barri de las Letras: Huertas, plaça del Ángel, Príncipe, Prado, Manuel Fernández González, León, Núñez de Arce, Espoz y Mina, plaça de Matute, Moratín, Echegaray, Preciados, Arenal, Carmen, Mesonero Romanos, Tetuán, Postigo de San Martin, Alcalá (Cibeles a Porta de Alcalá), Goya, Velázquez, Serrano, Jorge Juan, López de Hoyos (Cartagena-Alfonso XIII), Bravo Murillo, Princesa, Antonio López, General Ricardos, Marcelo Usera, avenida de la Albufera (Puente de Vallecas-estadi de futbol), Pedro Laborde, avinguda de Moratalaz (plaça Encuentro-plaza Corregidor Alonso de Tobar), pont de Ventas, carrer de Mieres i carrer de Boltaña.

Hi haurà també espai per a les cadenetes. En aquesta ocasió, seran col·locades a nous emplaçaments, com Bulevares (eix Alberto Aguilera-Sagasta-Carranza-Génova), plaça d’Alonso Martínez, glorieta de Bilbao, glorieta de Ruiz Jiménez, carrer d’Atocha (Carlos V a San Eugenio), carrer d’Alcalá (tram de Goya a pont de Ventas), carrer Conde de Peñalver (de Goya a Ortega i Gasset), plaça d’Orient, carrer de Ferraz (tram Marqués d’Urquijo a Bailén), carrer del Marqués de Urquijo (tram Princesa a parc de l’Oest), carrer de la Princesa (Alberto Aguilera a plaça d’España), carrer d’Orense (tram Raimundo Fernández Villaverde a General Perón), carrer de Sor Ángela de la Cruz (tram Cusco a Bravo Murillo), carrer del Poeta Joan Maragall (tram de Sor Ángela de la Cruz a General Perón) i carrers Baja de la Iglesia i Pérez de Victoria.

Llocs tradicionals 

Espais que es tornen a il·luminar són el passeig del Prado (Atocha-Neptuno), passeig del Prado (Neptuno-Cibeles), passeig de Recoletos, passeig de la Castellana (plaça Castilla-Cuzco), passeig de la Castellana (Cuzco-plaça Lima), passeig de la Castellana (plaça Lima-Raimundo Fernández Villaverde), passeig de la Castellana (Raimundo Fernández Villaverde-Emilio Castelar), passeig de la Castellana (Emilio Castelar-Colón), Alcalá (Cibeles-Gran Vía), Conde Duque, 20 (Ciudad de los Niños), glorieta Luca de Tena, plaça de Legazpi, José Ortega y Gasset, Príncepe de Vergara (plaça de Cataluña-López de Hoyos), carrer d’Eloy Gonzalo, glorieta de Quevedo, encreuament d’avinguda del Cardenal Herrera Oria amb els carrers de Nuestra Señora de Valverde i avinguda del Llano Castellano, entre d’altres.

També hi haurà nous emplaçaments per als cirerers. És el cas de la glorieta d’Emilio Castelar, plaça de Legazpi, carrer de Montalbán, plaça de Cuzco, plaça de Lima, glorieta de Rubén Darío, plaça del Marqués de Salamanca, glorieta de Ruiz Jiménez, plaça d’Alonso Martínez i glorieta de Quevedo. Es tornaran a il·luminar en espais tradicionals com la glorieta de l’Emperador Carlos V, Patio Central Conde Duque, plaça d’Oriente; a Arganzuela: l’esplanada de la junta municipal (Casa del Reloj) i Matadero, entre d’altres.

Notícies relacionades

Els avets es distribuiran per l’entorn d’Atocha, plaça de Castilla, passeig del Prado, plaça del Cardenal Cisneros, plaça d’Oriente, Ópera, carrer d’Arturo Soria i Madrid Río. Els emplaçaments que es tornen a il·luminar són la plaça Mayor, carrer de Fuencarral, plaça de San Juan de la Cruz, Colón i Puerta del Sol.