MENORS NO ACOMPANYATS

Reyero defensa que els problemes amb 'menes' són més per la «sobreocupació» que per la «seguretat»

El conseller de Polítiques Socials reconeix que hi ha denúncies de treballadors per agressions o amenaces, però adverteix que «no són tantes»

menashortaleza

menashortaleza

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller de Polítiques Socials, Famílies, Igualtat i Natalitat de la Comunitat, Alberto Reyero, ha defensat que les queixes dels treballadors dels centres de primera acollida on hi ha els menors estrangers no acompanyats (menes) no són tant per «la seguretat» com per la «sobreocupació i incapacitat de realitzar adequadament les seves funcions».

Així ha respost durant la sessió de control del Ple de l’Assemblea al diputat de Vox José Ignacio Arias, que va criticar la situacions conegudes en els últims dies. El conseller ha reconegut que sí que té constància de denúncies de treballadors per agressions o amenaces, i que li dedicaran tota la seva atenció, però que «no en són tantes».

«Som plenament conscients de la situació que es viu als centres de menors, especialment als centres d’acolliment perl’increment d’arribada de menors i estem compromesos a resoldre’ls com més aviat millor», ha dit.

Notícies relacionades

Treballaran perquè no es criminalitzi aquests xavals, perquè es compleixi el que estableixen les lleis en relació amb l’interès superior del menor, garantint la convivència amb els veïns, garantint la seguretat dels nens i dels treballadors així com buscant la col·laboració amb l’Administració central.

Bons i dolents

Finalment, Reyero li ha etzibat que a Vox no li interessa la seguretat dels treballadors, ni dels veïns, ni per descomptat dels menors perquè són «al seu món populista de bons i dolents, d’espanyols i estrangers».