Teresa Rodríguez arremet contra Vox per la «covardia» d'«enfrontar-se a un nen»

Les xarxes viralitzen la dura resposta de la líder de Podem Andalusia contra l'acte de Rocío Monasterio en un centre de menors

undefined46090267 teresa rodrguez adelante andalucia181202201645

undefined46090267 teresa rodrguez adelante andalucia181202201645 / JORGE GUERRERO

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

L’acte electoral organitzat perVox Andalusia i la dirigent a Madrid, Rocío Monasterio, a les portes d’un centre de menors immigrants a Sevilla per denunciar el suposat assetjament a què aquests nois sotmeten els veïns continua creant polèmica. Després de denunciar l’acte davant de la Junta Electoral de Zona i la fiscalia per entendre que es tracta d’un acte d’incitació a l’odi, la líder d’Endavant Andalusia no ha dubtat a encarar-se amb la formació ultradretana. «No hi pot haver més covardia que el que s’enfronta a un nen o a una nena que viu sol», va retreure en un emocionant acte de campanya que ja s’ha viralitzat per les xarxes socials.

«Sisplau, no els anomenem ‘menes’, els‘menes’són els menors estrangers no acompanyats», va lamentar sobre un llenguatge que deshumanitza completament aquests nois. «Els agrada dir ‘menes’ perquè així se’ns oblida que no són cap altra cosa que nens i nenes sols. No hi pot haver més covardia i crueltat que el que s’enfronta a un nen o a una nena que viu sol», va assenyalar durant la seva intervenció en un míting a Sevilla. «Són els nostres nens i nenes, que estan sota la nostra tutela, sota la tutela de la Junta d’Andalusia, és a dir del poble andalús», va ressaltar, per concloure que«li diem a Rocío Monasterio i li diem a Vox que treguin les seves mans de sobre dels nostres nensi les nostres nenes. Que es fiquin amb gent de la seva mida».

En la seva intervenció, Rodríguez va portar a col·lació diversos exemples de superació de menors immigrants que, «agraïts» i després de deixar enrere les seves famílies i jugar-se la vida per arribar al nostre país, aprenen l’idioma «amb el diccionari, aprenent-se totes les paraules» per ajudar els seus o, simplement, poder estudiar una carrera i treballar. Uns casos que també ha recopilat en el seu compte a les xarxes socials, on està rebent nombrosos missatges de recolzament i agraïment de veïns del barri de la Macarena, on es troba el centre a les portes del quals va protestar la dirigent de Vox. Després de la polèmica,el mateix Defensor del Poble Andalús, Jesús Maezto, ja ha demanat als poders públicsDefensor del Poble Andalús que «evitin la criminalització» d’aquests nois perquè «no té cap fonament legal ni social alarmar i desqualificar-los, estigmatitzant com a perillosos un grup de menors que s’estan integrant amb total normalitat». Unes paraules que Vox Andalusia ha considerat aquest dimecres una «intromissió lamentable» en plena campanya electoral «que ve a demostrar la politització i instrumentalització» d’aquest càrrec.

pic.twitter.com/FYHbAA6Kn3

Notícies relacionades

La dura resposta d’Endavant Andalusia, que va sol·licitar fins i tot la suspensió de l’acte el dia abans, contrasta amb la tebiesa de la resta de formacions. El PSOE andalús es va limitar a criticar, a la mateixa hora que Monasterio es passejava pels carrers sevillans parlant d’una situació «insostenible» pels «ramats de ‘menes’» que assetjaven els veïns tot i que sense oferir dades concretes, que aquest acte només servia per «assenyalar amb el dit, sembrar l’odi i enfrontar els ciutadans». De la mateixa manera, la consellera d’Igualtat, Rocío Ruiz (Ciutadans), responia aquell mateix dilluns que «no hi havia cap problema social» sobre el centre de menors i que els dirigents de Vox havien visitat mesos enrere el centre i hi havien comprovat la «convivència excepcional». «No entenem què significa aquest acte», va assenyalar Ruiz, per a qui «no tot s’hi val en campanya electoral. És immoral utilitzar menors que estan intentant construir un projecte de vida a Andalusia, una terra que sempre ha sigut oberta, acollidora i solidària». Segons va recordar, al centre qüestionat hi viuen 15 nens que estudien i es formen, i el barri els ha acceptat perfectament.

No obstant, aquest discurs revela la contradicció existent a la Junta d’Andalusia, que malgrat negar l’existència de problemes de convivència o seguretat vinculats als menors immigrants, l’índex de delinqüència del qual xifren en tot just un 0,54%, no ha dubtat a acceptar la petició de Vox per destinar un milió d’euros dels pressupostos autonòmics per «reforçar la seguretat» de les instal·lacions que acullen aquests menors.