Educació nega que la directora de la DAT a Madrid hagi falsejat el seu currículum

'El País' assenyala que Báez va rectificar la seva informació al Portal de Transparència del Govern regional

Asseguren que no va figurar mai que fos Doctora perquè no va arribar a presentar les tesis

educacion

educacion

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Conselleria d’Educació ha assegurat que la directora de l’àrea territorial (DAT) de Madrid capital, Coral Báez, ha acreditat documentalment que compta amb dos cursos de doctorat i no hi ha cap irregularitat en el seu currículum. Així ho han indicat fonts de la Conselleria, arran de la informació d’‘El País’ que assenyala que Báez ha rectificat el seu currículum al Portal de Transparència del Govern regional i que no va presentar la tesi. El 28 d’octubre figurava al portal la referència genèrica a doctorats i just ahir es van canviar a «cursos de doctorats».

Ahir, a les xarxes socials es van fer eco d’aquest fet diversos col·lectius en què interpel·len la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, per ser el responsable també de Transparència; i el conseller d’Educació, Enrique Ossorio. Aquestes mateixes fonts han especificat que el primer curs de doctorat el va obtenir a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid el 1989 i el segon a la Facultat d’Educació de l’UNED el curs 1994-95. 

«Al ‘Curriculum Vitae’ de la directora publicat al Portal de la Transparència de la Comunitat de Madrid no ha figurat mai que fos Doctora, ja que mai va arribar a fer ni presentar les tesis per obtenir el títol de Doctora. D’haver-lo aconseguit, no tindria sentit que no el posés en un lloc destacat entre els seus estudis acadèmics, ja que normalment es posa abans que les llicenciatures que es posseeixin» han defensat.

Al·legacions de l’Executiu 

El fet d’havermodificat el seu currículum aquesta setmana al Portal de Transparència, en el qual ara figuren dos cursos de doctorat, respon a una actualització que des de l’Executiu autonòmic s’ha sol·licitat a tots els alts càrrecs, que a més «contribueix a aclarir la possible confusió que pogués generar que només posés Doctorat, donant a entendre que és doctora, una cosa que mai ha figurat en el seu currículum».

Notícies relacionades

Finalment, des de la Conselleria defensen que «ha quedat clarament acreditada la falta d’intencionalitat de Coral Báez de falsejar el seu currículum», ja que «el seu perfil és estrictament tècnic, pertany al cos d’inspectors d’Educació, i ha desenvolupat la seva trajectòria professional sempre amb un rigor i professionalitat irreprotxables».