a la cuina i a la sala de les escombraries

Adverteixen de la presència de rates a les cuines de l'Hospital Gregorio Marañón

La direcció de l'hospital desmenteix aquesta afirmació al·legant que davant de qualsevol incidència «actuen de manera immediata»

gregorio-maraon

gregorio-maraon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els treballadors de les cuines de l’Hospital Universitari Gregorio Marañón han alertat que estan apareixent rates en diversos llocs de les cuines, amb el risc de transmissió de malalties que això implica. Segons un comunicat del Moviment Assembleari de Treballadors de Sanitat (MATS), un dels rosegadors va aparèixer atrapat a l’àrea de rentaplats i un altre a la sala de l’escombraries, on, una vegada mort, «va fermentar 20 dies al costat d’altres residus».

No obstant, la direcció de l’Hospital «no comparteix les afirmacions sobre la permanència de vectors morts a les seves instal·lacions, ja que l’hospital, davant de la notificació de qualsevol incidència d’aquest tipus, actua de manera immediata», ha assenyalat en declaracions a Europa Press.

De fet, assegura que «la cuina del centre manté una exhaustiva neteja diària, igual com la sala de les escombraries, que es buida i neteja diàriament». Per la seva part, els treballadors afegeixen que «s’han detectat més rates al ‘plonge’ (zona de neteja) i àrea de cocció, així com restes dels seus excrements on s’emmagatzema el menjar».

Clavegueram públic 

Després d’assenyalar que «els perills de transmissió de malalties són evidents, per a pacients i treballadors», aquests últims han exigit «solucions immediates» per protegir la salut dels pacients i del personal. Així mateix, han demanat una investigació perquè es depurin les responsabilitats que pugui tenir l’empresa responsable i la direcció de l’Hospital.

Segons la direcció de l’Hospital, s’ha sol·licitat informe a l’empresa de desratització i «aquesta assenyala com a possible amenaça el clavegueram públic pròxim al centre hospitalari, aliè a les seves instal·lacions». Així mateix, ha posat èmfasi que l’Hospital Gregorio Marañón està sotmès a un «estricte control de desratització, atenent la normativa establerta, per part d’empreses homologades dels seus més de 200.000 metres quadrats de superfície repartits en 22 edificis».

Notícies relacionades

En concret, la cuina de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón té establert un programa de desratització per part de l’empresa contractada amb una freqüència setmanal durant tot l’any, que augmenta a dues vegades per setmana en període tardoral, i amb atenció permanent per a qualsevol incidència que es pogués produir dins de les seves instal·lacions, a més d’aquesta periodicitat esmentada.