dades del primer edil

Madrid ha rebut 35.000 refugiats el 2019, segons l'ajuntament

L'alcalde de Madrid demana a Sánchez que «assumeixi les seves competències»

El portaveu socialista, Pepu Hernández, ha recriminat que hi hagi nens que dormin «tres nits seguides al carrer»

GRAF6950. MADRID, 01/07/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, durante la celebración de la sesión extraordinaria del pleno municipal del Ayuntamiento de Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6950. MADRID, 01/07/2019.- El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, durante la celebración de la sesión extraordinaria del pleno municipal del Ayuntamiento de Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, ha afirmat aquest dimarts durant el ple municipal que des de començament d’any la capital ha rebut ja, des de Barajas, un total de 35.000 refugiats, «15.000 més que l’any passat en les mateixes dates», i ha demanat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que «assumeixi les seves competències».

A més, ha indicat que l’Ajuntament de Madrid, que té «compromís total i absolut per millorar l’assistència del Samur Social», atén 1.000 persones més de les que els correspon. El regidor ha assenyalat que l’antiga delegada de Drets Socials en el mandat anterior, Marta Higueras, «ja va dir que el govern del PSOE va tardar deu mesos a donar una resposta, i si ara han donat resposta, és perquè la vicealcaldessa, Begoña Villacís, i el delegat de l’àrea, Pepe Aniorte, van pressionar».

Notícies relacionades

«En aquests moments, si no fos per l’Ajuntament, hi hauria més de 1.000 persones dormint al carrer a la ciutat de Madrid. Si fos per Sánchez, hi hauria més de mil persones la primera decisió de les quals no va ser canviar el matalàs», ha etzibat. Tot això després de ser requerit pel portaveu socialista, Pepu Hernández, sobre possibles mesures per millorar assistència que presta el Samur Social. Hernández ha assegurat que «no hi pot haver excuses, no hi pot haver nens que dormin tres nits al carrer». «Es tracta de dignitat. No es pot consentir, però el seu Govern ho ha consentit, i ha mirat cap a un altre costat, alimentant un debat competencial», ha dit com a retret al govern de coalició entre el PP i Cs.

«Es tracta de drets humans»

A més, els ha acusatd’«hipocresia», ja que en el mandat anterior, culpaven l’