en una escola pública

Condemnen la Comunitat de Madrid per un cas d'assetjament escolar racista

La jutge determina que el Govern regional no va actuar de la manera adequada al no posar els mitjans necessaris

acoso-esoclar

acoso-esoclar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un jutjat ha condemnat la Comunitat de Madrid a indemnitzar amb 7.500 euros uns pares per no evitar que el seu fill patís assetjament escolar racista en una escola públic situat al districte de Fuencarral-El Pardo.  En la sentència s’estima parcialment la demanda de la família i es condemna a la Comunitat i a una companyia d’assegurances a indemnitzar de forma solidària l’esmentada quantitat davant els 22.000 euros que van sol·licitar els pares en la demanda.

Els fets van començar quan la petita tenia 10 anys i es van prolongar fins que es va autoritzar el canvi de centre. El 8 d’octubre es va celebrar el judici pel que va passar al CEIP Cardenal Herera Oria, situat al carrer Fermín Caballero.

La jutge determina que el Govern regional no va actuar «de la manera adequada» al no posar els mitjans necessaris per evitar o pal·liar aquest cas de ‘bullying’. En la resolució s’apunta que «la qüestió controvertida» a analitzar consisteix a «determinar si la menor va patir assetjament escolar» i la possible passivitat del centre, mostrant-se la jutge «favorable» a les pretensions de la família.

Insults i amenaces 

D’aquesta manera, assenyala que «consta provada l’existència d’una situació de conflicte important que va desencadenar en una situació d’assetjament escolar» pels «constants insults, humiliacions, intimidacions, amenaces i aïllament» que va patir la nena. Dona per acreditat que l’escola de titularitat de la Comunitat era «conscient» de l’esmentada situació i no va fer prou per intentar pal·liar o evitar» que patís. «Totes aquestes situacions viscudes per la menor tenen ple encaix en la definició d’assetjament escolar», assevera.

«Volem treballar de valent perquè els altres pares que tinguin una situació igual es queixin i puguin canviar els seus fills d’escola», ha manifestat el pare de la petita a la sortida de la vista oral que s’ha celebrat al Jutjat del Contenciós Administratiu. La mare s’ha limitat a assenyalar com de dur ha sigut reviure els fets a l’estar presents els pares en el desenvolupament de la vista, que s’ha prolongat durant més de cinc hores.

Notícies relacionades

Fonts de la Conselleria d’Educació van assenyalar que es va obrir el protocol 16/17 respecte a l’esmentat centre escolar, determinant-se que no era assetjament escolar. D’aquesta manera, la Comunitat es va posar a disposició de la família i es va procedir al seguiment de l’alumna. La família no estava d’acord amb la manera d’actuar de l’escola i van sol·licitar el canvi de centre, una cosa que es va efectuar. La direcció del centre es va canviar en el curs següent.