06 juny 2020

Anar al contingut

demana per carta al Govern

Ayuso reclama declarar zona greument afectada els municipis de la DANA

Se suma així a les peticions d'Arganda del Rey, Villar del Olmo i Nuevo Baztán

Europa Press

Ayuso reclama declarar zona greument afectada els municipis de la DANA

JOSE LUIS ROCA

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha demanat per carta a la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, declarar zona afectada per una emergència de protecció civil els municipis madrilenys afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) diumenge passat.

A la carta, i davant de la «gravetat» de la situació, la dirigent regional ha sol·licitat que s’elevi al Consell de Ministre la seva sol·licitud, afegint-se així als requeriments realitzats per les localitats Arganda del Rey, Villar del Olmo i Nuevo Baztán.

Ayuso ha apel·lat a la col·laboració del Govern central per dotar aquestes localitats amb «la disponibilitat pressupostària existent més gran», amb l’objectiu de «poder restituir com més aviat millor el normal funcionament dels municipis afectats i realitzar les obres que siguin necessàries».

La presidenta regional fa constar, al text, que la zona sud-est de l’autonomia va patir «danys importants», conseqüència dels «fins a 63 litres per metre quadrat» que es van registrar. Concretament, incideix que, segons dades de l’Agència de Seguretat i Emergències de Madrid 112, la zona afectada s’estén per 21 municipis i 1.029,13 km2, amb una població censada de 573.573 habitants.

A més, recorda que «és la segona vegada en menys d’un mes que aquesta zona pateix danys considerables, ja que a finals d’agost també es van registrar fortes pluges i una considerable calamarsada». A la carta, Ayuso adjunta l’informe relatiu de pluges realitzat per l’Agència de Seguretat i Emergències Madrid, dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Víctimes.