demana per carta al Govern

Ayuso reclama declarar zona greument afectada els municipis de la DANA

Se suma així a les peticions d'Arganda del Rey, Villar del Olmo i Nuevo Baztán

zentauroepp49438189 madrid 14 08 2019  pol tica   pleno de investidura de isabel190814185237

zentauroepp49438189 madrid 14 08 2019 pol tica pleno de investidura de isabel190814185237 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha demanat per carta a la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, declarar zona afectada per una emergència de protecció civil els municipis madrilenys afectats per la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) diumenge passat.

A la carta, i davant de la «gravetat» de la situació, la dirigent regional ha sol·licitat que s’elevi al Consell de Ministre la seva sol·licitud, afegint-se així als requeriments realitzats per les localitats Arganda del Rey, Villar del Olmo i Nuevo Baztán.

Ayuso ha apel·lat a la col·laboració del Govern central per dotar aquestes localitats amb «la disponibilitat pressupostària existent més gran», amb l’objectiu de «poder restituir com més aviat millor el normal funcionament dels municipis afectats i realitzar les obres que siguin necessàries».

Notícies relacionades

La presidenta regional fa constar, al text, que la zona sud-est de l’autonomia va patir «danys importants», conseqüència dels «fins a 63 litres per metre quadrat» que es van registrar. Concretament, incideix que, segons dades de l’Agència de Seguretat i Emergències de Madrid 112, la zona afectada s’estén per 21 municipis i 1.029,13 km2, amb una població censada de 573.573 habitants.

A més, recorda que «és la segona vegada en menys d’un mes que aquesta zona pateix danys considerables, ja que a finals d’agost també es van registrar fortes pluges i una considerable calamarsada». A la carta, Ayuso adjunta l’informe relatiu de pluges realitzat per l’Agència de Seguretat i Emergències Madrid, dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Víctimes.