municipi del sud-est de Madrid

Villar del Olmo, dividit en dos pel seu riu després de les tempestes

«Vam passar por», li ha explicat una veïna a Isabel Díaz Ayuso

villar-del-olmo

villar-del-olmo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El petit municipi de Villar del Olmo, de menys de 2.000 habitants, s’ha despertat aquest dilluns dividit en dos pel seu riu, que s’ha desbordat per les tempestes que es van produir des de la tarda de diumenge.

«Vam passar por», ha explicat una veïna del municipi a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que s’ha acostat al carrer de Carlos Ruiz de la localitat, aquest dilluns, per conèixer els danys que s’hi han produït.

A l’altre costat de la via, es trobaven alguns dels veïns que han quedat atrapats a la zona del Barrio Nuevo. L’alcaldessa, Lucila Toledo, ha detallat que van estar en alerta tot el dia i que a la zona es van desplaçar Bombers de la Comunitat i de l’ajuntament de la capital. Assegura que va estar plovent des de les 12 a les 7 hores sense parar. Encara així, ha assenyalat que no s’esperaven que l’aigua baixés «amb tanta força» pel riu, que manté tallat en dos el municipi per metre i mig d’aigua que corre «a tota velocitat». La gent gran del poble recorden que només el 1962 va caure una tempesta de les mateixes característiques.

La situació ha generat algunes situacions curioses: pares en una part i fills en una altra o marits i dones també separats. Un camió, que subjectava un gran contenidor, ha permès alguns trasllats a primera hora del matí.

Notícies relacionades

Altres carrers de la localitat també s’han vist afectats amb pedres als costats i clavegueres aixecades mentre que una pista de tennis, annexa al riu, ha quedat totalment negada, a excepció de la part de dalt de la xarxa. Al no ser zona de ramaderia, només ha calgut desallotjar-ne alguns animals domèstics.

El poble comença aquest divendres les seves festes patronals, però hauran de veure primer els danys. La presidenta regional ja ha anunciat que valoraran destinar mig milió d’euros del Pla d’Inversió Regional (PIR) als danys i ha afirmat que recolzaran que Villar del Olmo sigui declarada zona catastròfica si així ho decideixen des de la corporació.