TEMPESTA SOBRE MADRID

El PSOE demanarà un informe a l'Assemblea sobre les inundacions als hospitals

Els socialistes atribueixen a les autoritats la "falta de previsió" i denuncien la "descapitalització" dels centres

gregorio-maran

gregorio-maran

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El diputat socialista a l’Assemblea de Madrid i portaveu de Sanitat, José Manuel Freire, ha assenyalat que el seu grup demanarà a la Cambra un informe sobre les inundacions que s’han produït en diferents hospitals de la regió a causa de les fortes pluges de dilluns, amb què atribueix a les autoritats la "falta de previsió".

Segons ha afirmat el diputat a Europa Press, no es tracta d’un "circumstància extraordinària" sinó que passa sempre que hi ha pluja i és el reflex, al seu judici, de la "descapitalització" dels centres mèdics. Per això, ha destacat que demanaran una relació de totes les dependències dels diferents hospitals que han patit inundacions, per veure quines han sigut les pèrdues i el cost que suposen.

Així mateix, ha demanat la compareixença del conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, perquè expliqui quina ha sigut la causa concreta de les inundacions, què ha fallat i què pensen fer perquè no es repeteixin, ja que l’ha qualificat d’"escàndol". 

"El que és molt preocupant és que el govern sembla tenir com a principal objectiu no cuidar els serveis públics dels madrilenys, sinó abaixar impostos i sense impostos no sé com recapitalitzaran els hospitals", ha dit Freire.

Cinc hospitals danyats

En concret, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha dit que hi ha cinc hospitals afectats per les pluges, però que es tracta d’una situació excepcional, igual com les inundacions "a l’M-40, a la carretera i en nombrosos punts de la xarxa de Metro de Madrid".

Notícies relacionades

Finalment, Freire ha destacat altres problemes de manteniment com en el cas de l’Hospital de la Princesa on es van perdre 300.000 euros l’Hospital de la Princesa300.000 euros a causa que la nevera en la qual es trobaven no estava "adequadament protegida".