RIUADES I INUNDACIONS

Les fortes tempestes han provocat gairebé 1.500 incidències a Madrid

Les pluges torrencials han provocat 169 intervencions dels bombers de la Comunitat i 150 més dels de Madrid capital

yip30 tlst73wywi / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Servei d’Emergències  de la Comunitat de Madrid 112 va gestionar entre les 16.00 hores d’ahir i les 10.00 d’aquest dimarts un total de 1.499 incidències per la tempesta, que ha provocat 169 intervencions dels bombers de la Comunitat i 150 més dels de Madrid capital.

A més, avui continua tallada l’M-220 entre els quilòmetres 19 i 22 a l’altura de Campo Real i l’ M-40 té tallat un carril per sentit a l’altura del quilòmetre 30, segons ha informat a Efe un portaveu del 112. El trànsit discorre ja amb normalitat a l’M-506, a l’altura de Fuenlabrada.

També continua el tall a la línia 9 de Metro entre Arganda del Rey i la Poveda, per les inundacions i el fang que va caure en aquesta via, que transcorre descoberta. L’aiguat i calamarsa caiguda aquest dimarts pel pas d’una depressió aïllada en nivells alts (DANA) ha afectat sobretot els municipisd’Arganda del Rey, Valdemoro, Pinto, Rivas, Getafe, Fuenlabrada i Madrid capital.

A Arganda, on van caure 57 litres d’aigua per metre quadrat i es van viure riuades que van arribar a arrossegar cotxes, l’ajuntament obrirà una oficina per atendre els afectats i 70 operaris treballen en les tasques de neteja per una tempesta que també va perjudicarl’hospital  del Sureste, on l’aigua es va filtrar des del terrat i va ser necessària la intervenció dels bombers.

A més, a Valdemoro continua tallada l’avinguda d’España, on es concentra el llot i la palla que va arrossegar la riuada, en una localitat on també es van inundar els garatges i que també compta amb una oficina per assessorar els veïns.

Atrapats als cotxes

Notícies relacionades

A Madrid, els bombers de la capital van fer 150 intervencions entre les 19.00 d’ahir i la mitjanit, inclòs el rescat de diverses persones atrapades en cinc vehicles i dos autobusos a causa d’una bassa d’aigua a l’A-42. Alguns d’ells fins i tot van haver de pujar al sostre dels cotxes, tot i que no es van haver de lamentar ferits.

A la capital la tempesta va afectar tambél’hospital de La Paz, on una part de la cobertura està desmuntada per obres. L’aigua va afectar una zona de rajos X i altres dependències, tot i que no va afectar pacients ni maquinària.