INUNDACIONS I PROBLEMES DE TRÀNSIT

Les tempestes inunden Madrid: torrents al metro, embussos i problemes hospitalaris

Gairebé 200 sortides dels bombers per les pluges a la comunitat

1

1

1
Es llegeix en minuts

Els bombers de la Comunitat de Madrid han fet més de 150 sortides, segons un portaveu d'Emergències 112 de la Comunitat de Madrid, mentre que a la capital, els bombers del Consistori han fet 50 intervencions en només 35 minuts, segons un portaveu d'Emergències Madrid.

La majoria de les sortides a la regió han estat relacionades amb l'acumulació d'aigua en soterranis i garatges i bassals d'aigua a la calçada. Grans retencions, inundacions, acumulacions d'aigua a les voreres, arbres en mal estat o petits incidents, com cornises o testos caiguts a la via pública, han sigut els fets més significatius ocasionats per la tempesta a la ciutat.

Així, la tromba d'aigua ha obligat a tallar la M-40 des del quilòmetre 30 al 37 en sentit decreixent, de manera que s'han habilitat desviaments alternatius. També la M-45, des del quilòmetre 3 al 0. L'autopista A-42 ha registrat grans congestions de trànsit per inundacions en sentit cap a Toledo, des del quilòmetre 7 al 4.

Notícies relacionades

També Metro de Madrid s'ha vist afectat per la tempesta, que ha provocat que se suspengués el servei de manera temporal en alguns trams de diverses línies, i gairebé totes han presentat incidències d'algun tipus, segons ha indicat un portaveu. A més, les fortes pluges han provocat que es restringís l'accés al túnel de la M-30 en sentit A-3 a Marqués de Vadillo, encara que poc després s'ha tornat a permetre el pas.

Així mateix, a l'Hospital La Paz han hagut de ser reubicats pacients dels serveis de Neonatologia i Cirurgia Plàstica, segons fonts de la Conselleria de Sanitat, que han explicat que la tromba d'aigua ha ocasionat "incidències menors" en diversos hospitals madrilenys.