Un conductor mor arrossegat per les fortes pluges a Navarra

El cos de la víctima ha sigut localitzat aquesta matinada a uns 50 quilòmetres de Pamplona

Les precipitacions afecten el trànsit per carretera i provoquen inundacions a la Comunitat Foral

tafalla / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cos sense vida d’un conductor arrossegat per l’aigua ha sigut localitzat aquesta matinada a prop de Moriones, al municipi d’Ezprogui (Navarra), informa el Govern Foral.

Efectius de bombers de Navarra han trobat el cos en aquest punt, a uns 14 quilòmetres de Sangüesa i uns 50 quilòmetres de Pamplona, després de les intenses pluges que han causat inundacions en diverses localitats navarreses.

La Policia Foral s’ha fet càrrec de la investigació, segons recull l’Executiu en el seu compte de Twitter.

La imprevista i sobtada crescuda del riu Cidacos, a causa de les intenses precipitacions registrades des d’aquesta tarda, ha provocat greus danys a Tafalla, Olite i Pueyo.

f798a1ff-7ebe-414e-bdab-56a48bc0b087-hd-web vid 08 222654 / periodico

Les fortes pluges van provocar afeccions en el trànsit, amb talls de carreteres i embussos, i inundacions al nucli urbà d’algunes poblacions.

Així, segons informa la Policia Foral, la carretera N-121 va haver de ser tallada al trànsit a conseqüència de la forta tempesta a l’altura de Pueyo.

En localitats com San Adrián han arribat a tenir fins a vint carrers tallats alhora, segons han informat fonts de la policia local que han indicat que l’aigua ha entrat en bastantes propietats particulars i alguns vehicles han patit danys. A Tafalla també es va haver de tallar el trànsit.

Incidències diverses

Així ho han assenyalat fonts de la policia local, que han relatat que s’han produït diverses incidències, entre les quals han citat inundacions d’alguns baixos i garatges o algun vehicle encallat.

En el cas de Pamplona, les intenses pluges han afectat el desenvolupament normal delsSanfermines,  i han obligat asuspendreactes com lacorrida de torosque s’havia de celebrar a la plaça de toros pamplonesa, i han produït entollaments en espais festius com la zona del Bosquecillo en la qual es troben nombroses parades de venda ambulant.

Notícies relacionades

Així ho han manifestat a Efe fonts de la Policia Municipal, que han apuntat que també s’han produït algunes inundacions a la zona de San Jorge.

Navarra és una de les comunitats que es troba en alerta per pluges i tempestes.

Temes:

Navarra