PLUJA I CALAMARSA

Fortes tempestes descarreguen a la Comunitat de Madrid i la província de Toledo

L'aiguat i la calamarsada han provocat greus inundacions i riuades a localitats com Arganda del Rey o Borox

las tormentas causan graves danos en madrid / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fortes tempestes han descarregat dilluns a la tarda en localitats de la Comunitat de Madrid i de la província de Toledo, que han provocat diverses incidències.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha informat a través de Twitter que els bombers han fet més de 200 intervencions a la regió per les pluges i tempestes que han obligat l’Agència Estatal de Meteorologia a activarl’avís taronja per “risc important”, unes tempestes que està previst que arribin aquest dimarts al litoral català

  

Fonts d’Emergències 112 de la Comunitat de Madrid han apuntat que el Centre d’Emergències està gestionant durant les últimes hores nombrosos avisos en relació amb les pluges procedents de totes les zones de la regió, sobretot en municipis del sud i est.

Fang a l’avinguda España a Valdemoro, al sud de Madrid, aquest dilluns / JOSÉ LUIS ROCA

Així mateix, a la capital hi ha diversos carrers tallats, mentre s’hainterromput el servei de Metro entre les estacions de Pirámides i Urgel (tres parades) de la línia 5, una interrupció que també afecta la línia 9 del Metropolitano, entre la localitatd’Arganda del Rey  i La Poveda.

Precisament l’equip municipal d’Arganda del Rey  es troba reunit per atendre les necessitats de la localitat per la forta tempesta, han informat fonts municipals.

Mentrestant, a la província de Toledo els bombers d’Illescas s’han desplaçat a dos municipis de la província, Seseña i Borox, per buidar l’aigua acumulada de les fortes pluges.

En el seu compte oficial de la xarxa social Twitter, el 112 ha explicat que les copioses pluges han obligat els serveis d’emergència a realitzar accions per treure l’aigua a les dues localitats toledanes.

Notícies relacionades

Concretament a Borox s’ha desbordat el rierol que passa per la localitat, i ha afectat vivendes baixes i vehicles, segons la Policia Local.

El servei 112 ha rebut 22 trucades en aquesta localitat, que es troba en festes i on l’aigua ha arrossegat cadires i altres estris de la fira des que a les 15.00 hores descarreguessin successives tempestes. Aquest mateix servei ha registrat 68 trucades a Seseña.