Operació policial

Cop als 'Latin Kings' i als 'Trinitarios' amb 17 arrestos a Madrid

També s'ha detingut a Villafranca del Penedès el presumpte autor d'un homicidi al districte madrileny de Latina

20190806 448292 bandaslatinasr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Madrid17 integrants de bandes llatines implicats en diferents agressions i baralles que van tenir lloc al districte madrileny de Ciudad Lineal i també s’ha arrestat, en una investigació paral·lela, al presumpte autor d’un homicidi al districte de Latina. Segons ha informat la Direcció Superior de Policia de Madrid, entre els detinguts durant el dispositiu desplegat es troben integrants de les bandes ‘Latin Kings’ i ‘Trinitarios’.

La investigació, duta a terme per la Brigada Provincial d’Informació i avalada per agents de la comissaria de districte de Ciudad Lineal, ha permès relacionar els arrestats amb dos episodis violents ocorreguts al districte a finals de juny en un interval de pocs dies.

En un d’ells, un jove va ser apunyalat a la sortida de l’estació del suburbà, i en l’altre, un home va resultar greument ferit per arma blanca en unes instal·lacions esportives. Els dos van resultar ferits de gravetat i es va obrir una investigació davant de les similituds que presentaven les dues agressions.

En la investigació sobre la successió de baralles es va determinar que els presumptes autors pertanyien a les bandes llatines ‘Latin Kings’ i ‘Trinitarios’ i que tres d’ells eren menors d’edat que van ser posats a disposició de la Fiscalia de Menors. La resta de detinguts van ser posats a disposició de l’autoritat judicial, que va decretar l’ingrés a presó per a 11 d’ells.

Detingut a Catalunya

En una altra investigació paral·lela, es va identificar i detenir durant un control rutinari a la localitat barcelonina de Villafranca del Penedès el presumpte autor d’un homicidi que va tenir lloc el passat 14 d’abril en un local de lleure del districte madrileny de Latina, que es trobava en parador desconegut.

Notícies relacionades

En concret, l’esdeveniment va tenir lloc a mitjans d’abril quan el detingut, que pertany a la banda Dominican Don’t Play, va disparar diversos trets contra la víctima a la sortida d’un bar de copes i va morir dos dies després a l’Hospital 12 d’Octubre.

Segons han indicat fonts policials a Europa Press, la víctima podria estar relacionada amb bandes llatines rivals i l’homicidi respondria a una venjança.