Pozo del Tío Raimundo

El Chule al·lega legítima defensa en el crim de Vallecas

El jove de 20 anys va ser detingut per l'apunyalament mortal a un veí del barri

juzgados-madrid

juzgados-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El jove acusat de matar un veí del barri madrileny de Vallecas el 17 de març passat ha dit a la jutge que investiga el cas que va actuar en legítima defensa, i la magistrada ha ratificat que continuï en presó provisional comunicada i sense fiança. Segons han informat fonts jurídiques, Jesús C., 'el Chule', s’ha ratificat en el que va declarar davant del jutge que el va enviar a la presó per l’assassinat d’un veí del barri d’El Pozo del Tío Raimundo i per ferir-ne un altre: que es va defensar en el transcurs de la baralla.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 32 de Madrid, Rosa María Freire, ha celebrat una vista de poc més de deu minuts en la qual ha pres breu declaració a l’acusat i li ha ratificat la seva situació processal. En la compareixença judicial El Chule només ha respost a les preguntes formulades per la seva lletrada, ha precisat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que recorda que sobre l’acusat pesa una imputació inicial d’un delicte d’homicidi i un altre delicte d’homicidi en grau de temptativa.

Jesús C. ha arribat als jutjats de plaça de Castilla a les 08.30 en un furgó amb més presos i ha continuat als calabossos fins a les 13.50, quan ha sigut conduït davant de la jutge. Ha entrat a la sala amb una dessuadora vermella amb una ratlla blanca a les mànigues, uns pantalons d’esport negres i sabatilles esportives negres, mirant a les persones que hi havia als passadissos. No ha volgut dir res a la premsa ni a l’entrar ni al sortir de la sala de vistes. A la sortida, a les 14.05, el seu rostre era més seriós i de més preocupació.

El Jutjat d’Instrucció número 32 de Madrid és el que va aixecar el cadàver de Paco D.C. després de la seva mort a punyalades el 17 de març i, per tant, el que portarà la causa, després que la setmana passada el Jutjat d’Instrucció 44 s’inhibís després de prendre declaració a l’acusat i l’enviés a presó.

Fugit i entregat

Notícies relacionades

El Chule, de 20 anys, estava en crida i cerca des del crim i es va entregar dimecres passat en una comissària madrilenya a causa de la pressió policial i social. Havia fugit del barri després de l’homicidi, que va tenir lloc durant una discussió per uns gossos en la qual també van resultar ferits lleus dos germans del mort i un nebot.

Durant diversos dies desenes de veïns es van concentrar davant la vivenda del presumpte autor del crim per expressar el seu recolzament a la família del mort i exigir que el culpable i la seva família, de l’anomenat clan d’"Els Visita", abandonessin el barri. Alguns manifestants van arribar a pintar la façana de la vivenda d’aquesta família i van provocar destrosses en vehicles de la seva propietat, fins que "Els Visita" se’n van anar del barri la setmana passada.