uns altres cinc atesos

Hospitalitzats dos nens d'una escola infantil per salmonel·losi

El succés va tenir lloc a Fuenlabrada

egg-944495 1920

egg-944495 1920

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Dos nens de l’escola infantil 'El cochecito Leré', de Fuenlabrada, van ser hospitalitzats divendres passat amb diagnòstic de salmonel·losi i cinc més van ser atesos pels serveis mèdics, segons han confirmat fonts de l’Hospital Universitari de Fuenlabrada.  Segons les mateixes fonts, un dels nens ja ha sigut donat d’alta, mentre que el segon evoluciona favorablement i "ben aviat" també rebrà l’alta mèdica.

Tot just tenir coneixement d’aquest incident, els responsables hospitalaris van posar els fets en coneixement de la Sanitat Pública, de la conselleria d’Educació i de l’Ajuntament de Fuenlabrada per activar "un protocol i actuar tots en la mateixa direcció".  Per la seva banda, fonts municipals han detallat que s’han pres mostres a l’escola infantil pública per intentar localitzar el focus i que s’han adoptat mesures com ara que el menjar se serveixi a través d’un servei de càtering i deixi de "fer-se al mateix centre".

En aquesta línia, les mateixes fonts han assegurat que, quan van rebre comunicació del succés, la regidoria de Sanitat es va posar a disposició de Salut Pública per actuar conjuntament.

Queixes dels pares

Notícies relacionades

Mentrestant, alguns pares de l’escola infantil han qüestionat que la "informació" donada pels responsables de l’escola, que ha "ha sigut molt pobra". No obstant, els responsables sanitaris haurien mantingut en les últimes hores una reunió amb els pares per donar detalls de l’incident.

L’escola infantil disposa –segons figura a la seva pàgina web– de deu aules, de les quals dos són per a nens de fins a un any, quatre per a nens amb edats compreses entre l’any i els dos anys, i unes quatre més per als petits de dos a tres anys.