L'era de Pablo Casado

Casado acudeix a la directiva del PP de Madrid entre veus crítiques que demanen primàries

El nou president dels populars ha descartat primàries abans de les eleccions municipals i autonòmiques

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP, Pablo Casado, assistirà aquest dilluns a la Junta Directiva del PP de Madrid, que se celebrarà a Génova a partir de les 18 hores, segons han confirmat fonts populars.

Es tracta de la primera reunió del PP de Madrid a la qual assisteix Casado com a president de la formació, després de la seva elecció en el passat congrés i pocs dies després que hagi nomenat el seu nou Comitè Executiu, que compta amb algunes cares del PP madrileny.

Ho fa també després que algunes veus crítiques en el partit madrileny hagin sortit aquesta setmana per demanar un congrés extraordinari a Madrid ja a fi d’elegir nou president, càrrec que ocupa ara Pío García Escudero. De fet, un grup d’afiliats està recollint firmes –en porten més d’un miler– a la plataforma de change.org i ho han demanat formalment per escrit a Casado.

No obstant, la portaveu del PP de Madrid i vicesecretària de Comunicació de la formació madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, assenyalava dimecres passat, en una entrevista amb Europa Press, que la direcció descartava avançar un congrés perquè ara tocava centrar-se en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals.

"Ara mateix", l’estructura que té el PP de Madrid "emana d’un comitè executiu i una junta directiva que han sigut elegits en un congrés de fa molt poc", el març del 2017, i en aquests moments "el PP en el que està centrat en la Comunitat és en elegir els seus candidats locals", apuntava Díaz Ayuso.

Madrilenys en el nou PP

Casado ha decidit incorporar en el seu equip més pròxim el portaveu de la formació en l’Ajuntament, José Luis Martínez Almeida; la vicesecretària de Comunicació i portaveu del PP de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, o l’alcalde de Boadilla i vicesecretari Territorial, Antonio González Terol, entre d’altres.

El president dels populars anunciava dijous a Barcelona la composició del nou Comitè Executiu del partit, en el qual predominen les persones procedents de les candidatures del mateix Casado i de María Dolores de Cospedal.

També s’hi han integrat deu dirigents que van ser en la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría, com l’alcaldessa de Logronyo, Cuca Gamarra, així com Marimar Blanco, vicesecretària d’Estudis i Programes del PP de Madrid, o Carlos Iturgaiz.

Dels procedents de Madrid, destaca Almeida com a nou secretari de Participació, dins de l’àrea d’Organització encapçalada per Javier Maroto, nomenat número tres de Casado com a vicesecretari d’Organització. També hi ha com a secretari d’Organització Juan Carlos Vera, actual secretari general dels populars madrilenys.

En Política Autonòmica i Local, el vicesecretari és Vicente Tirado i González Terol se situa com a secretari de Política Local. En el cas de Díaz Ayuso, que exerceix com a portaveu dels populars madrilenys, passa a ser secretària de Comunicació, mentre que la vicesecretària serà Marta González. 

Amb Marimar Blanco com a secretària d’Igualtat, Casado, que estava com a president del Comitè Electoral del PP de Madrid, ha optat per tres vicesecretaris del PP madrileny –dels cinc que té– per incloure’ls al seu equip més pròxim en la seva nova etapa com a president del PP.

Notícies relacionades

El PP de Madrid ha indicat en un comunicat que amb aquests nomenaments, Casado "posa de manifest la seva confiança" en la formació madrilenya "per tornar a guanyar les eleccions locals i autonòmiques" i "recuperar en el mínim temps possible" el Govern de la Nació, ara en mans de Pedro Sánchez.

 

undefined44450843 spain s newly elected popular party  pp  leader pablo casado180726144001

undefined44450843 spain s newly elected popular party pp leader pablo casado180726144001 / PAU BARRENA