EL DEBAT DE LA IMMIGRACIÓ

Casado agita la por de l'arribada d'immigrants

Ataca el Govern i afirma que "no és possible papers per a tothom"

GRAF8987. ÁVILA (ESPAÑA), 29/07/2018.-El presidente del Partido Popular, Pablo Casado, durante su recorrido por las calles de la capital abulense antes de la reunión de la Junta Directiva del PP de Ávila, a la que asistirán también el presidente del Partido Popular de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco y el presidente provincial del partido, Carlos García González. EFE/Raúl Sanchidrián

GRAF8987. ÁVILA (ESPAÑA), 29/07/2018.-El presidente del Partido Popular, Pablo Casado, durante su recorrido por las calles de la capital abulense antes de la reunión de la Junta Directiva del PP de Ávila, a la que asistirán también el presidente del Partido Popular de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco y el presidente provincial del partido, Carlos García González. EFE/Raúl Sanchidrián / RAÚL SANCHIDRIÁN (EFE)

3
Es llegeix en minuts

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha aprofitat l’arribada de centenars d’immigrants a les costes andaluses per agitar la por i denunciar l’'efecte crida' que segons el seu parer ha tingut la decisió del Govern de Pedro Sánchez d’acollir l’'Aquarius'. Casado ha assenyalat que en el debat sobre la immigració "no hi cap la demagògia" i ha advertit que "no és possible papers per a tothom".

Durant la seva intervenció davant de la Junta Provincial del PP d’Àvila, circumscripció per la qual Casado és diputat, el nou president del PP ha assegurat que l’"afligeix veure aquestes imatges" de centenars de persones arribant en condicions precàries a Espanya a la recerca d’un futur millor. No obstant, ha dit que el seu partit no pot ser "populista" i que el que els espanyols busquen és "un partit que digui clarament que no és possible papers per a tothom" i que "no és possible que Espanya pugui absorbirmilions d’africans que vinguin a buscar un futur millor a Europa".

"I com que no és possible, hem de començar a dir-ho, tot i que sigui políticament incorrecte", ha argumentat el líder del PP, qui ha vinculat la situació actual de la immigració amb l’"efecte crida' amb la visita del president del Govern al vaixell 'Aquarius'". En aquest sentit, ha assegurat que "mentre Sánchez era a València rebent un vaixell, a Almeria i a Algesires estaven arribant 1.500 immigrants".

"50 milions d’immigrants africans"

"Hi ha un milió d’immigrants esperant a les costes líbies que s’estan plantejant una nova ruta a través d’Espanya", ha dit el president del PP, el qual s’ha referit a "estudis d’oenagés que diuen que hi ha 50 milions d’immigrants africans que estan obtenint diners per poder fer aquestes rutes en les quals les màfies els cobren de 2.000 a 4.000 euros i els deixen en taüts flotants".

Davant d’aquesta situació, ha apuntat que el PP ofereix "fortalesa" per "defensar" les forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. En aquest context, Pablo Casado ha anunciat que visitarà Ceuta i Algesires per "abraçar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional" i "donar-los les gràcies perquè estan defensant les fronteres" d’Espanya, així com els "drets i llibertats" i els espanyols.

El Govern replica 

El Govern ha rebutjat l’acusació de Casado que la gestió de l’'Aquarius' hagi provocat un efecte crida per a la immigració il·legal, i ha remarcat que l’Executiu ha hagut d’adoptar mesures urgents per la "improvisació" del Gabinet de Mariano Rajoy.

Fonts del Govern han remarcat que es van adoptar decisions respecte a l’'Aquarius' per motius humanitaris i com una demostració que es pot fer una política de migració diferent a la Unió Europea. "No és just parlar d’efecte crida per l’'Aquarius', sobretot si es repassen les xifres", asseguren les fonts, que han recordat que les arribades d’immigrants per via marítima van ser de 8.162 persones el 2016, 21.989 el 2017 (un 269% més) i fins al 30 maig del 2018, 7.970 migrants, i que aquesta tendència a l’alça es manté des del 2013.

Per tant, consideren que més que d’'efecte crida' es podria parlar d’una imprevisió en els últims anys que ha obligat l’actual Govern a adoptar mesures urgents. En aquest context, remarquen que en només un mes i mig, s’ha afrontat el problema migratori amb mesures concretes.

Mesures concretes

Notícies relacionades

Així, s’ha habilitat amb caràcter d’urgència un Centre d’Acolliment Temporal d’Estrangers que entrarà en funcionament la setmana que ve i en què s’han invertit gairebé 3,5 milions d’euros. A més, s’han mantingut reunions en l’àmbit europeu per abordar de manera conjunta aquest problema i s’han buscat ajuts concrets per a països d’origen i trànsit.

De la mateixa manera, el Govern recorda que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha visitat el Marroc i Algèria i que aquest dilluns viatjarà a Mauritània, països tots ells d’origen i trànsit de migrants, per buscar solucions.