Casado, sobre l'Estatut: «Mai s'hauria d'haver aprovat»

El president del PP qualifica al text d'«autèntic nyap jurídic» i defensa que el seu partit «va fer molt bé» en recórrer-ho

GRAF7444. BARCELONA, 26/07/2018.- El presidente del PP, Pablo Casado, durante la rueda de prensa ofrecida hoy tras presidir en Barcelona la primera reunión del Comité Ejecutivo Nacional de su partido, del que ha salido la nueva estructura orgánica del mismo. EFE/Quique García

GRAF7444. BARCELONA, 26/07/2018.- El presidente del PP, Pablo Casado, durante la rueda de prensa ofrecida hoy tras presidir en Barcelona la primera reunión del Comité Ejecutivo Nacional de su partido, del que ha salido la nueva estructura orgánica del mismo. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El president del PP, Pablo Casado, ha assenyalat que el seu partit “va fer molt bé” en recórrer l’Estatut de Catalunya ja “que mai es va haver d’haver aprovat”. “Només es va aprovar perquè van derogar el recurs previ d’inconstitucionalitat, que hagués impedit que entrés en vigor”, ha precisat en una entrevista al diari ‘ABC’.

Per al líder dels populars, l’Estatut “no era ni tan sols reclamat pels partits nacionalistes”. “A més de ser un autèntic nyap jurídic, va ser la codificació d’una ruptura en la convivència, d’una fractura social i d’una fallida econòmica que ha tingut el seu zenit l’últim any”, ha subratllat.

Casado ha declarat que el nacionalisme radical és la ideologia que ha “jalonat de destrucció i de foscor” l’últim segle, pel que ha apostat per “combatre'l”. “Quan el PP alci la veu a tot Espanya, el PSOE, Ciutadans i els altres hauran d’anar al darrere, perquè serà una força imparable”, ha apuntat el líder popular al rotatiu madrileny, en què ha destacat que “l’Espanya dels balcons no era d’esquerres o de dretes, era un moviment transversal”.

“La senyora que se n’anava a la botiga del costat de casa seva i embridava una bandera d’Espanya al seu balcó no estava celebrant la victòria d’un tennista, estava donant un mandat clar als seus polítics que defensessin la seva nació. I aquest mandat cal saber liderar-lo”, ha explicat Casado, que ha proposat que el PP “lideri aquesta Espanya silenciosa, farta” que, segons el seu parer, està demanant que es trenqui “la placa de gel del pessimisme i de l’apaivagament i la resignació”.

La corrupció i el sostre de despesa

Respecte a la corrupció, el president del PP ha assegurat que ha sigut “molt rotund sempre” a l’hora de condemnar-la i ha apostat per “insistir en els mecanismes interns, d’alerta primerenca dins dels partits polítics”. “Tots els casos són del passat i el que cal fer ara és que no es produeixin. M’agrada molt el procediment del toc de xiulet, que són mecanismes anònims de denúncia, per descomptat contrastables”, ha comentat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Casado ha afegit que la corrupció “va ser una de les causes, a més d’altres”, de la fuga de votants del PP a Ciutadans. Així, ha explicat que en el desafiament independentista “no es va visualitzar” que l’aplicació del 155 va ser iniciativa del PP, per la qual cosa l’electorat “no entenia” que tot i que no tinguessin la majoria no plantegessin les seves idees i principis.

Finalment, el líder dels populars ha afirmat que s’ha vist la “debilitat extrema” del Govern socialista al no poder tirar endavant el sostre de despesa. “Ja no és un Govern Frankenstein, és un Govern zombi, perquè no han pogut fer res més que una política de gestos. Ara com ara, és inassumible la seva previsió de política econòmica i el que anem coneixent en política territorial”, ha acabat.