FESTES LGTB A MADRID

L'Orgull 2018 ja té lema amb picades d'ullet a la igualtat i les trans

L'organització posa la vista enrere i n'homenatja els precursors

Madrid acollirà un complet programa d'activitats dirigides a tota mena de públic

undefined39129961 madrid 01 07 2017 world pride madrid 2017  fiesta del orgull170701190021

undefined39129961 madrid 01 07 2017 world pride madrid 2017 fiesta del orgull170701190021 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La manifestació de l’Orgull LGTBI 2018, que té caràcter estatal, conquerirà Madrid el 7 de juliol amb el lema “Conquerint la igualtat, TRANSformant la societat” i mantindrà el mateix recorregut que l’any anterior.

Així, la marxa en favor dels drets del col·lectiu LGTBI arrencarà a la glorieta de Carlos V, a Atocha, i després de recórrer tot el passeig del Prado finalitzarà a Colón. La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i el Col·lectiu LGTB+ de Madrid (COGAM) esperen que aquest any la manifestació també congregui més d’un milió de persones per reivindicar "de manera prioritària la despatologització de la transsexualitat i l’autodeterminació de gènere".

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, rebrà a l’escenari de Colón, com ha ocorregut els últims tres anys, les persones que participen en aquesta gran manifestació.

40è aniversari

Aquest Orgull posa la vista enrere, als orígens del moviment i n’homenatja els precursors. Es recordarà la primera gran mobilització LGTBI a Madrid al complir-se’n el 40è aniversari. El 25 de juny de 1978, 7.000 persones van donar forma a la primera manifestació de l’Orgull madrileny.

Arc de Sant Martí a Cibeles

El 28 de juliol es desplegarà la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana del palau de Cibeles. Un acte que comptarà amb la presència de la regidora madrilenya i de membres de la corporació i entitats organitzadores.

Aquesta bandera presidirà el palau de Cibeles fins al 8 de juliol i és la mateixa que l’any passat van elaborar els madrilenys llaç a llaç i que simbolitza, per tant, el compromís de la ciutat de Madrid amb aquest esdeveniment i les seves reivindicacions.

A més, aquest compromís es visualitzarà amb la il·luminació de la Puerta de Alcalá i la font de Cibeles amb els colors de l’arc de Sant Martí, els dia 28 de juny i del 4 al 7 de juliol tota la nit, i la resta de nits, 29 i 30 de juny, i 1, 2, 3 i 8 de juliol, fins a la mitjanit.

Activitats per a tots els públics

Aquesta nova edició de l’Orgull de Madrid acollirà un complet programa d’activitats dirigides a tota mena de públic: infantesa, famílies, ciutadania madrilenya, turistes... distribuïdes entre els diferents districtes de la ciutat, organitzades per l’Ajuntament de Madrid i la Comunitat, al costat de les programades pel teixit associatiu LGTBI de Madrid.

Notícies relacionades

Comptarà a més amb un festival cultural amb una variada oferta de teatre, música, dansa, literatura, cinema i arts plàstiques articulada entorn dels festivals Muestra T, La Culta i La Oculta.

Un fil comú aglutina totes aquestes activitats: la seva aproximació reflexiva a l’activisme i la celebració de la diversitat també des de la cultura. També tindrà lloc, el dia 29 de juny al palau de Cibeles, l’entrega dels Premis Triangle 2018 per part de COGAM.