ESTUDI ANUAL

El col·lectiu LGTBI denuncia una normalització de les agressions

L'Observatori contra l'homofòbia denuncia un increment dels atacs, el 47% de les denúncies

Alerta que es consoliden les accions d'odi i l'exaltació de l'homofòbia, el 9,9% del total

fcasals37659665 berga170313193614

fcasals37659665 berga170313193614 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

El col·lectiu homosexual denuncia una certa "normalització" de les agressions que reben les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intergènere (LGTBI) a Catalunya, que el 2017 van repuntar fins al 47,7% de les incidències denunciades. És la xifra més elevada des que es va aprovar la llei contra l'homofòbia, el 2014, cosa que agreuja la situació des d'aleshores en gairebé 17 punts percentuals, tal com revela l'estudi Estat de la LGTBIfobia que aquest dijous ha presentat l'Observatori contra l'homofòbia (OCH).

Notícies relacionades

L'anàlisi inclou com a agressions tant els atacs físics, com els verbals, les amenaces assetjaments que pugui patir una persona per la seva mera orientació sexual i torna a mostrar els homes gais i bisexuals com el col·lectiu més afectat (51,4% dels casos), si bé cal matisar que és també el grup de víctimes amb menys reticències a presentar una denúncia, segons ha exposat la directora de l'estudi, Elena Longares.

Els atacs contra tot el col·lectiu gai es mantenen com a segon motiu de denúncia, mentre que es consoliden en tercer lloc les situacions relacionades amb el discurs de l'odi i l'exaltació de l'homofòbia, amb el 9,9% dels casos.