POLÈMIQUES DECLARACIONS

El Govern de Pinto promou una moció de reprovació contra la regidora que va justificar la prostitució

La regidoria d'Igualtat contactarà amb l'oposició per consensuar mesures

abertran35075917 amposta  montsia   12 08 2016  prostitucion en la n 340  fot160816100141

abertran35075917 amposta montsia 12 08 2016 prostitucion en la n 340 fot160816100141 / JOAN REVILLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El grup municipal de Guanyem Pinto, en el Govern municipal, ha anunciat que promourà una moció de reprovació contra la regidora del PP Rosa Ganso, per les seves declaracions en què va justificar la prostitució en casos de discapacitats o homes lletjos perquè “no tenen cap més opció”.

El portaveu del grup, Ángel Suances, ha avançat que la regidoria d’Igualtat contactarà amb els altres dos grups de l’oposició –PSOE i Ciutadans– per consensuar aquesta moció per unes declaracions que la regidora ha catalogat de "desafortunades". La moció es presentarà per ser debatuda amb tota probabilitat en el pròxim ple municipal, el dijous dia 29.

Suances ha justificat aquesta mesura ja que, malgrat que la popular s’ha disculpat als mitjans de comunicació, ho ha de fer “al ple, on es van fer les declaracions”. A més, el portaveu ha assenyalat que, de moment, la resta de grups municipals no ha rebut cap comunicació sobre el presumpte penediment.

Mentrestant, la regidora d’Igualtat i Drets Socials, Tania Espada, ha assenyalat que aquesta reprovació "recull la sensibilitat de diversos col·lectius tant en defensa de la prostitució com de les persones amb discapacitat funcional que s’han sentit ofesos per aquestes paraules".

"En el fons, aquestes manifestacions ens produeixen tristesa, ja que ens demostra que encara queda molt camí per recórrer, però ens animen a continuar lluitant i a no permetre que en el ple es profereixin aquestes idees", ha apuntat.

Per a Espada, les declaracions de Rosa Ganso "són unes paraules que diuen més de qui les profereix que dels col·lectius que pretén infravalorar". "Perquè no només són ofensives per a les dones –ha afegit–, sinó també per als homes que, si són (segons ella) minusvàlids o lletjos, els resultarà impossible mantenir relacions sexuals o trobar parella".

El PP rebutja les declaracions

D’altra banda, el grup municipal del PP ha "rebutjat" les afirmacions de la seva regidora. "El grup municipal del Partit Popular de Pinto vol manifestar que les declaracions realitzades durant el ple del 31 de maig passat per la regidora del nostre grup Rosa Ganso són exclusivament personals i que no tenen res a veure amb l’opinió del Partit Popular", han assenyalat.

El grup hi ha mostrat el seu "absolut desacord", ja que, segons ha recordat, el "partit està rotundament en contra de legalitzar la prostitució, entre altres motius, perquè en aquests casos la majoria de les dones són víctimes de tràfic".

En aquest punt, els populars recorden que en el mateix Ple la regidora va explicar que estava donant la seva "opinió personal" perquè es tracta d’un tema que l’"afecta molt", ja que té un fill amb discapacitat".

Notícies relacionades

Segons el PP, la regidora ha reconegut que "va ser un error fer" les declaracions. "Vull manifestar que va ser una explicació fora de lloc i per això demano disculpes", ha afirmat Ganso davant del seu grup.