Ajuntament de Pinto

Una regidora del PP demana perdó per haver dit que la prostitució dona servei a lletjos i discapacitats

Rosa María Ganso ha explicat que aquestes declaracions estan "tretes de context"

edil-pinto

edil-pinto

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La regidora del PP de Pinto Rosa María Ganso ha demanat disculpes per les seves declaracions en l’últim ple municipal en què va assegurar que la prostitució dona servei a "persones amb discapacitat" a les quals no "els queda cap altre remei" i a “persones que han nascut lletges”.

En declaracions a Onda Madrid, la regidora popular ha explicat que aquestes declaracions estan "tretes de context" i que no estava parlant d’explotació o "màfies", sinó de la llibertat de les persones. No obstant això, ha insistit que demana disculpes a tots aquells que s’hagin pogut sentir ofesos i que el seu "objectiu en política" és ajudar les persones amb discapacitat. "No tots pensem igual i espero que se’m comprengui", ha insistit Ganso.

Proposta rebutjada

Les polèmiques declaracions de la regidora, difoses per Podem Pinto, corresponen a la sessió plenària del passat 31 de maig quan la corporació municipal debatia una moció presentada pel grup socialista per instar l’Ajuntament a elaborar una ordenança contra la prostitució i el tràfic d’éssers humans.

La proposta va ser finalment rebutjada pel fet que només va comptar amb els vots a favor del PSOE, mentre que els regidors de Guanyem Pinto, partit del govern local, i Ciutadans es van abstenir, i els vots en contra del PP van ser suficients per tombar la moció.

Notícies relacionades

Va ser en aquest context en què la regidora Ganso va prendre la paraula per justificar l’actitud del seu grup i preguntava als responsables de la moció si sabien "la situació familiar que poden tenir aquests que van de putes", ja que "hi ha persones amb discapacitat que utilitzen aquests serveis perquè no els queda cap altre remei" i "hi ha persones que en la vida han nascut lletges i no tenen possibilitat d’utilitzar aquests serveis", i afegia que "no som tots rossos, macos i bonics".

Oca, regidora del grup municipal popular a l’Ajuntament de Pinto des de l’any 2004, va exercir durant la legislatura passada tasques de govern en l’Executiu del Partit Popular i es va fer càrrec d’àrees com la de Família, Ocupació i Assumptes Socials.