NBA

Més d’un any després de la seva lesió de genoll, Ricky Rubio torna a la pista

Es va trencar el lligament encreuat el 28 de desembre del 2021. Aquest dijous podria disputar els seus primers minuts contra els Portland Trail Blazers

Més d’un any després de la seva lesió de genoll, Ricky Rubio torna a la pista

EFE/ George Frey

2
Es llegeix en minuts

Ricky Rubio ja està a punt per tornar a competir més d’un any després de la seva lesió de lligament encreuat i s’espera que jugui els seus primers minuts aquest dijous en la visita del seu equip, els Cleveland Cavaliers, als Portland Trail Blazers.

Rubio fa més d’un mes que entrena en els cinc contra cinc després d’haver-se trencat el lligament encreuat del genoll esquerre el 28 de desembre del 2021, el mateix que el 2012, i va rebre dimecres el vistiplau definitiu per reaparèixer a Portland, avança la cadena ‘ESPN’, tot i que va rebre l’alta mèdica el 5 de desembre, moment des del qual s’ha anat integrant gradualment a la dinàmica de l’equip nord-americà

El base espanyol, de 32 anys, havia augmentat la intensitat dels seus entrenaments i va reconèixer el 31 de desembre, en conversa amb Efe al United Center de Chicago, que la seva incorporació ja era molt «a prop». En aquestes últimes hores, Rubio ha publicat a les seves xarxes socials l’emoticona d’un rellotge de sorra per suggerir que la seva reaparició estava a punt.

Sortirà d’un túnel en el qual va entrar fa més d’un any, quan, en el tram final del quart període d’un partit dels Cavaliers contra els New Orleans Pelicans, va patir una torsió del genoll esquerre que li va provocar la ruptura del lligament encreuat. Els exàmens van confirmar les pitjors sensacions i Rubio va veure com s’acabava en aquell moment la seva temporada, quan feia mesos que jugava possiblement el millor bàsquet de la seva carrera. Havia anotat 27 punts en el partit contra els Pelicans i el mes anterior havia deixat bocabadat el Madison Square Garden de Nova York amb un doble doble de 37 punts i deu assistències contra el Knicks.

En aquest llarg procés de recuperació, Ricky reconeixia que no ha sigut un any fàcil i que ha viscut tota mena d’emocions i sentiments, com la frustració, per estar fora de les pistes. «No he sigut la meva millor versió. Em considero una persona que no té gaire mala llet, però aquest any n’he tingut moltíssima. I l’han hagut de patir les persones que ha tingut molt a prop», admetia en una recent entrevista amb Gonzalo Vázquez i Andrés Monje a ‘El Reverso’.

Notícies relacionades

Malgrat la lesió, Ricky va firmar a l’estiu un contracte de tres temporades per 18,3 milions de dòlars, una demostració de la sintonia del jugador amb Cleveland i també de l’aposta de la franquícia per l’impacte del jugador tant al vestidor com al camp.

Els Cavaliers, un dels equips més competitius aquest any a l’NBA, liderats per Donovan Mitchell, visitaran els Blazers aquest dijous i jugaran a continuació al camp dels Minnesota Timberwolves, el dia 14, i a casa contra els Pelicans.