Els Grizzlies guanyen els Thunder per 73 punts i baten el rècord de l’NBA

• L’equip de Memphis es va imposar 152-79 amb 18 gols i 10 rebots d’Aldama, que també trenca una marca de la franquícia

Twitter

2

Els Memphis Grizzlies van guanyar aquest dijous els Oklahoma City Thunder per 73 punts (152-79), una gegant i històrica diferència al marcador que suposa un nou rècord a l’NBA. Fins ara, el marge més ampli en un partit de l’NBA corresponia a un matx del 17 de desembre de 1991 en el qual els Cleveland Cavaliers van destrossar els Miami Heat per 68 punts (148-80).

Els Grizzlies (12-10), on juga l’espanyol Santi Aldama, van superar aquesta marca en una nit perfecta en què van desintegrar els Thunder (6-16), que són un dels pitjors equips d'aquesta temporada. Aldama es va unir a aquesta festa històrica dels Grizzlies amb la seva millor actuació des que va aterrar a l’NBA. El principiant espanyol va ser el tercer màxim anotador del seu equip i va jugar 28 minuts, en els quals va aconseguir un doble doble de 18 punts (8 de 16 en tirs), 10 rebots, 3 assistències, una recuperació i un tap.

Les estadístiques al final del partit van reflectir la magnitud de la pallissa dels de Memphis. Nou jugadors dels Grizzlies van superar els 10 punts amb Jaren Jackson Jr. com a màxim anotador amb 27. El conjunt local va presumir de precisió amb un 62,5% d’encert en tirs de camp i un 52,8% en triples (19 de 36). Per contra, els Thunder només van encistellar el 32,9% dels seus tirs i el 28,9% dels seus intents de tres (11 de 38). Els Grizzlies van repartir 41 assistències (els Thunder només 14), van capturar 53 rebots (els seus rivals només 26) i van robar 16 pilotes (els visitants en van recuperar 2). De fet, l’equip de Memphis va trencar diversos rècords de franquícia: més diferència en una victòria, més punts, més punts dels jugadors de banqueta, assistències, percentatge de tirs de camp, més avantatge durant un partit i millor +/– (els punts a favor menys els punts en contra en el temps en què un jugador determinat està en pista), que ara ostenta Santi Aldama amb 52.

Al descans, l’avantatge local era ja de 72-36 i la màxima diferència que van aconseguir els Grizzlies al llarg del duel va ser de 78 punts ja en l’últim quart. El partit també suposa el rècord de punts per als Grizzlies en un partit en tota la història de la franquícia. Curiosament, els de Memphis no van disposar en aquesta vetllada per al record amb la seva estrella, Ja Morant, que no va jugar per lesió.

Als Thunder, l’argentí Gabriel Deck, que ha tingut molt poques oportunitats aquesta temporada, va patir aquesta derrota per als llibres d’història en primera persona. Deck va aportar per als d’Oklahoma City 4 punts (2 de 5 en tirs), 2 rebots i 2 assistències en 22 minuts.