ANOTADOR DE TAPS EXCELS DE 2,24

Mor Mark Eaton, el gegant de llegenda dels Utah Jazz

  • El jugador americà, de 2,24 d’estatura, va ser un dels millors anotador de taps de la història

Mor Mark Eaton, el gegant de llegenda dels Utah Jazz

Utah Jazz

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Els Utah Jazz han perdut aquest dissabte una de les seves llegendes: el pivot Mark Eaton, mort als 64 anys per raons encara desconegudes. Eaton, de 2,24 metres d’estatura, va militar tota la seva carrera en la franquícia de Salt Lake City, on va destacar com un dels millors anotadors de taps de la història.

Segons ha informat el mateix club amb informació de l’oficina del xèrif de Summit Country (Utah), Eaton va sortir divendres a passejar en bici i no va tornar a casa. Uns transeünts el van trobar, encara amb vida, estirat al terra al costat de la carretera. «No hi ha motius per pensar que un vehicle estigués involucrat en l’accident», va aclarir la policia. Eaton va ser traslladat a l’hospital, on va morir.

Notícies relacionades

Eaton va ser elegit ja amb 26 anys pels Jazz en la quarta ronda del ‘draft’ de 1982 procedent d’UCLA. En les seves 11 temporades en la franquícia es va consagrar com un dels jugadors més temuts pels atacants rivals. Dues vegades elegit millor defensor de l’NBA, Eaton va fer 3.064 taps al llarg de la seva carrera (el quart millor en la història de la lliga). Va ser el millor en aquest aspecte en quatre temporades, i encara té el rècord de més gorros en una sola campanya: 456 en la 1984-85, una monstruosa mitjana de 5,6 per partit. En les seves 11 temporades va fer una mitjana de 6 punts, 3,5 taps i 7,9 rebots en 875 partits.

Els Jazz, que tenen retirat el seu número 53, li retran homenatge aquest dissabte abans de disputar el tercer partit de la seva sèrie contra els Memphis Grizzlies.