NBA

Els Cavaliers amarguen el debut del ‘Big Three’ amb els Nets

Amb els 38 punts de Durant, 37 d’Irving i 21 de Harden no n’hi va haver prou per evitar la derrota de Brooklyn

Els Cavaliers amarguen el debut del ‘Big Three’ amb els Nets
3
Es llegeix en minuts

El base Collin Sexton va fer història a l’anotar 42 punts i guiar els Cleveland Cavaliers a la victòria per 147-135 en doble pròrroga davant els Brooklyn Nets, que van tenir el debut del nou ‘Big Three’ de l’NBA.

Els Cavaliers (7-7) es presentaven com a víctimes del poder dels nous Nets, que per primera vegada van tenir en l’alineació titular l’aler Kevin Durant, el base Kyrie Irving, exjugador de l’equip de Cleveland, i el flamant acabat d’adquirir, l’escorta James Harden.

Després que Durant i Harden haguessin fet dues exhibicions encistelladores en els primers partits que van disputar al Barclays Center, faltava per veure com funcionarien amb Irving, que s’havia perdut set partits per «motius personals» que el club encara no ha donat a conèixer.

Mentrestant, al camp, immediatament no es va veure química entre el ‘Big Three’, al marge de les estadístiques, i els Cavaliers van ser sempre un millor equip, que al final va aconseguir una merescuda victòria. Hi va haver moments de distracció, falta de comunicació i fins i tot confusió quan els jugadors de Brooklyn van intentar trobar una mica de cohesió en el tercer partit de Harden.

Exhibicions individuals

Els Cavaliers no es van sentir intimidats pel poder ofensiu o les accions espectaculars que van portar a terme els jugadors estrella dels Nets. Sexton va anotar 15 punts en el segon temps addicional, la majoria sobre Irving, per als Cavaliers, que van superar els Nets tota la nit. Sexton va deixar anar dos triples i va donar una assistència a l’aler Taurean Prince, exjugador de l’equip de Brooklyn, que va entrar en el traspàs de Harden, que van decidir el partit.

Durant va liderar a Brooklyn amb un doble doble de 38 punts, 12 rebots i vuit assistències, mentre que Irving va aconseguir 37 gols, com a segon màxim encistellador. Harden va aconseguir el seu segon triple doble des que va arribar als Nets amb 21 punts, 12 assistències i 10 rebots. Però amb els números de ‘Big three’ de Brooklyn per si sols (i amb molt poc recolzament de la banqueta) no n’hi va haver prou per sobreviure a Sexton, que va tornar amb els Cavaliers després d’haver-se perdut els cinc partits anteriors mentre es recuperava d’un esquinç de turmell.

L’aler turc Cedi Osman va afegir 25 punts i Prince va arribar als 17 gols en el que va ser el seu debut amb els Cavaliers. I un altre exjugador dels Nets, que va entrar en el traspàs de Harden, el pivot Jarrett Allen, també va ser decisiu en el triomf dels Cavaliers al dominar en el joc interior amb un doble doble de 12 punts, 11 rebots i quatre taps, en els 31 minuts que va disputar com a reserva.

En la pròrroga

Els Nets es van sobreposar a un desavantatge de 13 punts en l’últim quart i van empatar a 113 amb cistella d’Irving quan faltava 1:08 per al final. Brooklyn va tenir una oportunitat en els últims segons després de la pèrdua de Sexton, però no va poder anotar.

També els Nets semblaven controlar en la primera pròrroga, però després que els tirs lliures de Durant posessin els Nets amb avantatge 124-127, Sexton va connectar un triple sobre Irving amb 1,2 segons per jugar-se. L’última oportunitat de Durant, un triple que va fer abans que sonés la botzina, va quedar curta.

Notícies relacionades

Abans del partit, l’entrenador de primer any dels Nets, el canadenc Steve Nash, va admetre tenir «curiositat» sobre com s’alinearia el seu trio de superestrelles a la pista. «Però no tinc pressa», va dir, i va emfatitzar que pot portar temps que Durant, Irving i Harden adquireixin la seva millor química. «L’important és que al final aconsegueixin jugar un bàsquet bonic», va afegir.

Al