NBA

Harden posa un altre peu fora de Houston: «Això és de bojos, no es pot arreglar»

L’estrella dels Rockets torna a demostrar que vol marxar després d’haver perdut clarament contra els Lakers

Harden posa un altre peu fora de Houston: «Això és de bojos, no es pot arreglar»
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El divorci entre James Harden i els Rockets sembla cada vegada més pròxim. L’estrella de l’equip texà va reconèixer per primera vegada públicament el seu desacord de seguir a Houston després de patir la segona derrota consecutiva al Toyota Center contra Los Angeles Lakers (100-111)

Després d’haver guardat silenci i voler ser traspassat als Brooklyn Nets o als Sixers, la passada nit ho va confirmar, tot i que segurament li generarà nous problemes amb l’NBA i rebre una multa. Els Rockets mai han tancat la porta al traspàs, intenció que han transmès des de la pretemporada, tot i que tampoc han acabat de concretar l’interès de diverses franquícies per aconseguir els seus serveis.

Harden ja va ser multat amb 50.000 a principis d’aquesta temporada per conducta perjudicial per a la lliga perquè no va seguir els protocols establerts per a la Covid-19.

«Simplement no som prou bons ... M’encanta aquesta ciutat. Literalment he fet tot el que he pogut», va declarar Harden després d’haver aportat només 16 punts en una aparició de 51 segons en la conferència de premsa. «Aquesta situació és una bogeria. No crec que es pugui arreglar».

Es veu clarament que té uns quilos de més. Harden no va tenir sort amb el llançament (5/16 de camp i 1/6 de triples) i va quedar lluny de la imatge de jugador decisiu que l’ha acompanyat aquestes últimes temporades. Aquesta temporada, l’escorta està en els pitjors números de la seva carrera, amb 17,4 punts de mitjana i percentatges del 25,6% en llançaments de camp i del 37,8% en triples.

Retrets de Wall

La nova estrella de l’equip, John Wall, tampoc va estar a l’altura (4 d’11 en llançaments) i, a més, va assenyalar clarament Harden, confirmant el mal ambient que s’està vivint al vestuari.

«Quan hi ha certs tios que no volen donar suport al projecte és difícil fer res bo i especial. Durant cinc anys dels onze que porto a la lliga he estat en equips en què predomina el jo per sobre de l’equip i és molt trist. Només han sigut nou partits; va, tio, ¿vols saltar al buit després de nou partits? Queda molt per jugar», va dir Wall en clara referència al posicionament de Harden.

Notícies relacionades

Amb la victòria, els Lakers s’han reafirmat en el primer lloc de la Conferència Oest. Els vigents campions ostenten el millor balanç de tota la NBA (9-3) gràcies al seu excel·lent rendiment a casa, ja que sumen sis victòries en sis sortides, l’última d’elles molt contundent al Toyota Center.

L’equip de Frank Vogel no va tenir pietat i es va apuntar un triomf encara més còmode del que va indicar el marcador final. Escapat des del primer quart (14-35), l’equip de Los Angeles va sotmetre el seu rival amb Lebron James (26 punts) i Anthony Davis (19 i 10 rebots) com els homes més destacats. Marc Gasol ha finalitzat amb 5 punts, 5 assistències, 4 rebots, 2 taps i 2 robatoris en 21 minuts.