NBA

Ricky Rubio, molt crític amb el seu rol a Minnesota: «He de ser millor»

Els Timberwolves, que van iniciar el curs amb màxima il·lusió, encadenen sis derrotes després de caure a Portland i ja són el pitjor equip de l’Oest

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’elecció del número u del ‘draft’, Anthony Edwards i la tornada de ‘fill pròdig’ Ricky Rubio eren una promesa de temps feliços per als Minnesota Timberwolves a la nova temporada de l’NBA. Fins i tot, ¿per què no? d’un bitllet amb destinació a les ‘play-offs’, deixant enrere balanços tan negatius com el de l’últim curs (19 victòries, 45 derrotes).

 Però l’equip de Ryan Saunders, que la passada matinada va caure a la pista de Portland per 135-117 amb 39 punts de Lillard, s’està estavellant contra una descoratjadora realitat: el balanç és de 2-6 en vuit partits disputats, amb sis derrotes consecutives, i ja són el pitjor equip de la Conferència Oest al costat dels Memphis Grizzlies.

Les raons d’aquesta ratxa tan negativa cal buscar-les en l’absència de la gran estrella de l’equip, el pivot d’origen dominicà Karl-Anthony Towns per una dislocació del canell esquerra, però també en les nul·les sensacions de Ricky Rubio, que arribava a Minneapolis després de la seva millor campanya a l’NBA amb els Phoenix Suns i decidit a exercir el seu lideratge, però a qui un inici molt dolent, l’ha relegat fins a la suplència.

«He de ser millor en la creació de jugador, anotació i portar més energia a l’equip. Quan les coses no van bé em centro en mi mateix», va admetre Ricky Rubio, assumint un to molt autocrític en la conferència de premsa posterior a la trobada a Portland. «Ve aquí per ser un líder i he de fer més en aquest àrea».

Sense identitat

A Portland, Ricky va estar lluny de la seva millor versió: 2 punts de tirs lliures, 5 rebots i 10 assistències amb 0 de 4 en tirs de camp. Fa dos partits que no anota, de lluny la seva pitjor ratxa, que va compensar en part amb la seva feina per gestionar el joc i també en la defensa. Tampoc l’equip aixeca cap, amb la pitjor defensa de la Lliga: 118 punts per cada 100 possessions. L’única nota positiva van ser els 12 punts i 6 rebots de Juancho Hernangómez, que continua guanyant confiança.

«Crec que és simplement trobar un ritme», el va disculpar el tècnic Ryan Saunders. «He d’ajudar-lo a ubicar-se en jugar on pot prendre decisions, fer que altres jugadors millorin en la transició. A mesura que continuem coneixent-nos, que continuem formant realment la continuïtat, també millorarem en això».

Notícies relacionades

Fa temps que Ricky Rubio ha deixat d’escudar-se en la correcció. La seva maduresa com a jugador ha coincidit també amb una versió molt més analítica i sincera, sense por de transmetre el que està pensant, i posar èmfasi en el que creu que ha de millorar quan les coses no surten. I en aquests moments el base d’El Masnou, creu que no està al nivell que necessita l’equip.

«He de ser millor per portar tothom al mateix barco. Ara mateix no tenim identitat. Hem de trobar-la, perquè ningú sentirà pena per nosaltres. Ni hi ha temps per lamentar-se. Cal veure els vídeos, analitzar què surt malament, anar a la pista, jugar els sistemes correctes als llocs correctes. Si fem això bé podem començar a pensar en la resta d’assumptes», Hem de treballar «va explicar Ricky, que després d’un missatge tan contundent, va deixar oberta una porta a l’esperança. «L’experiència em fa pensar que si treballes molt les coses funcionaran«.