L’inici de l’NBA

Gasol i els Lakers, la saga continua

  1. Marc dispara les expectatives d’un segon anell a Los Angeles, on el seu germà va aconseguir dos campionats
  2. Els Lakers parteixen com els clars favorits per renovar el títol en la nova temporada que s’inicia aquest dimarts
  3. La reaparició de Kevin Durant després d’una llarga lesió catapulta les opcions dels Brooklyn Nets
Dec 13  2020  Los Angeles  California  USA  Los Angeles Lakers center Marc Gasol (14) moves the ball against Los Angeles Clippers forward Nicolas Batum (33) during the first half at Staples Center  Mandatory Credit  Gary A  Vasquez-USA TODAY Sports

Dec 13 2020 Los Angeles California USA Los Angeles Lakers center Marc Gasol (14) moves the ball against Los Angeles Clippers forward Nicolas Batum (33) during the first half at Staples Center Mandatory Credit Gary A Vasquez-USA TODAY Sports / Gary A Vasquez

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Marc Gasol enfila la part final de la seva carrera professional (farà 36 anys el pròxim 25 de gener) disfrutant de la cara més enlluernadora de l’NBA. Tot el que se li va resistir en les seves prop d’11 temporades als Memphis Grizzlies, als quals va portar fins a una final de Conferència i dues semifinals, li arriba ara de cop, com una dolça recompensa. El moment més inoblidable el va viure fa dos anys amb l’anell de campió aconseguit amb els Toronto Raptors. Però el futur pot oferir-li encara més alegries després en firmar aquest estiu un contracte de dues temporades amb els Lakers i enfundar-se la samarreta amb el número 14 dels campions, que començarà a lluir a partir d’aquest dimarts (matinada de dimecres a Espanya), quan arrencarà de forma oficial la nova temporada, en la qual l’equip californià defensarà el títol de campió aconseguit a la bombolla d’Orlando.

Els diners no han sigut un factor a tenir en compte. Percebrà el mínim (5,2 milions per dos anys) que li correspon a un veterà amb més de 10 campanya a la Lliga, rebaixant de forma considerable els 20 milions que va cobrar el passat curs amb els Raptors. Sí que ha prioritzat els aspectes esportius als econòmics unint-se a Lebron James i Anthony Davis, i a reforços de moltíssim nivell (Dennis Schroder, Wesley Matthews, Montrezl Harrell) que blinden el campió. En una enquesta de la Lliga, un 81% dels mànagers dels equips consideren els Lakers els principals favorits al títol.

L’arribada de Marc Gasol a Los Angeles, a més, és una picada d’ullet a la història. Els Lakers van ser els que el van seleccionar en el ‘draft’ del 2007 abans d’enviar-lo als Grizzlies per Pau. I, a més, obre un nou capítol en la saga que va obrir el seu germà amb els Lakers, amb els que va conquistar dos anells (2009 i 2010) amb Kobe Bryant. El cercle es tanca.

«Decidir-me pels Lakers va ser senzill», va explicar Marc, en una conversa a Twitch amb Ibai Llanos. «Estic content. Crec que els Lakers m’han fitxat pel tipus de jugador que soc, perquè per la meva manera de jugar soc complementari amb els jugadors que hi ha allà, perquè puc obrir el camp i per la meva capacitat de passada».

Estrena de luxe

Des de l’arrencada, a Marc Gasol l’esperen emocions fortes. Dos partits de cinc estrelles, el dels Lakers i els Clippers, en el qual es farà la cerimònia dels campions, i el que enfrontarà els Nets i els Warriors aixecaran el teló de la nova temporada aquest dimecres de matinada. És a dir, Kevin Durant i Kyrie Irving davant Stephen Curry i Draymond Green. I a l’Staples de Los Angeles, els campions Lebron James i Anthony Davis davant Kawhi Leonard i Paul George. O en la seva versió espanyola, Marc Gasol davant Serge Ibaka, companys aquestes dues últimes temporades.

Entre el títol conquerit pels Lakers i l’inici de la nova temporada hauran passat només 71 dies. Però la pandèmia ha obligat a un esforç per part de tots (els jugadors eren partidaris de tornar al gener) per mirar de reduir les pèrdues econòmiques. L’NBA, que calcula en uns 500 milions el que guanyarà amb l’avenç de dates, s’ha sortit amb la seva i aprofitarà l’embranzida del Nadal per arrencar a tota màquina amb un calendari que s’allargarà fins al juliol, que reduirà la temporada regular de 82 a 72 partits, i que permetrà a les estrelles de la Lliga anar als Jocs per defensar l’or olímpic a Tòquio.

Brooklyn demana pas

Els Lakers no seran els únics en centrar l’atenció. La tornada de Kevin Durant a la competició després d’any i mig de malson –va caure lesionat a la final del 2019, trencant-se el tendó d’Aqui·lles quan encara jugava per als Warriors– reforcen les accions dels Brooklyn Nets, que confien que la seva tornada a les pistes, la simbiosi amb Kyrie Irving, i un elenc esplèndid per darrere ( Caris LeVert, Spencer Dinwiddie, Joe Harris, DeAndre Jordan, Jarrett Allen) converteixin l’equip que entrenarà Steve Nash en el principal candidat de l’Est quan arribin els ‘play-off’ i discuteixin aquesta condició als Miami Heat, finalistes aquesta temporada, que poden seguir creixent de la mà d’Adebayo o Tyler Herro, als Milwaukee Bucks d’Antetokounmpo i Khris Middleton, que ham sumat al seu projecte Jrue Holiday,, o els Sixers de Joel Embidd i Ben Simmons, a partir d’aquesta temporada amb Doc Rivers a la banqueta.

Ricky, de tornada a ‘casa’

A l’Oest caldrà estar atent als Clippers de Kawhi Leonard i Paul George, que van decebre la passada temporada, i que han sumat Serge Ibaka, Nico Batum i al tècnic Ty Lue aquest estiu, però també els enlluernadors Denver Huggets de Nikola Jokic i Jamal Murray, on es troba el tècnic català Jordi Fernández, com a ajudant de Michael Malone, i ha aterrat l’exmadridista Facundo Campazzo, i als Dallas Mavericks de Lunca Doncic, a qui molts veuen com el candidat a MVP de la temporada.

Notícies relacionades

Per a Ricky Rubio, instal·lat ja en els 30 anys, serà tota una experiència tornar a Minnesota, on va iniciar la seva carrera a l’NBA el 2011, i on haurà de liderar a un equip amb estrelles com Karl-Anthony Towns, D’Angelo Russell, l’espanyol Juancho Hernangómez i el número u del ‘draft’ Anthony Edwards als ‘play-off’. Willy, el germà gran de Juancho, de 26 anys i 2,11 intentarà guanyar-se una oportunitat als New Orleans Pelicans, que li han ofert un any de contracte.