EL MERCAT DE LA LLIGA NORD-AMERICANA

Cinc nous destins i una incògnita per als espanyols de l'NBA

Pau Gasol, que no juga des del març del 2019, intenta encara recuperar-se de la seva lesió per afrontar una última temporada

lmendiola47734225 ame4673  toronto  canad    01 04 2019   marc gasol  i  de to201123124937

lmendiola47734225 ame4673 toronto canad 01 04 2019 marc gasol i de to201123124937 / WARREN TODA

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Pau Gasol és l’únic jugador espanyol, dels que militen a l’NBA que no ha aconseguit aclarir encara el seu futur a la Lliga, ja que continua pendent de la recuperació de la seva lesió: una fractura de l’escafoide tarsià del peu esquerre, que el té apartat de les pistes des del març del 2019. Els cinc restants ja tenen destí, tots a la Conferència Oest, immersos en la bogeria del mercat que es va obrir aquesta passada setmana, i al qual han entrat totes les franquícies, conscients que en menys d’un mes (el 22 de desembre) s’obrirà la nova temporada. 

Marc Gasol

Camí dels 36 anys, que complirà al gener, Marc Gasol ha trobat lloc en el campió de la Lliga, els Lakers, l’equip que el va seleccionar en el ‘draft’ del 2007, abans de traspassar-lo als Grizzlies  a canvi dels drets de Pau. Ara fa el camí de tornada, per associar el nom dels Gasol i els Lakers de per vida, convertits en els únics germans que han jugat per a la franquícia de Los Angeles.  La passada temporada no va ser la millor del pivot català als Raptors (7,5 punts, i 6,3 rebots, els pitjors números de la seva carrera), però s’ha guanyat el seu prestigi a la Lliga, per tot el que poden aportar per coneixement de joc, generació de passades i defensa. Junt amb Lebron James i Anthony Davis intentarà lluitar pel seu segon anell de campió. Els Lakers l’han firmat per dues temporades pel mínim de 2,9 milions de dòlars.

Ricky Rubio

El base del Masnou, de 30 anys, jugarà aquesta temporada vinent als Minnesota Tiberwolves, on va iniciar la seva carrera a l’NBA el 2011 i va jugar sis temporades, després d’un traspàs inesperat de Phoenix a Oklahoma, a canvi de Chris Paul, i un intercanvi posterior, en la nit del ‘draft’ . Li queden dos anys de contracte per uns 17 milions de dòlars cada un.  Els Wolves compten amb un equip amb fermes aspiracions de ‘play-off’, en el qual destaquen Karl Anthony Towns, D’Angelo Russell, el número número u del ‘draft’, Anthony Edwards, i el renovat Juancho Hernangómez.

Serge Ibaka

El pivot nacionalitzat, de 31 anys, era un dels objectius més interessants de l’agència lliure. Els seus números (15,4 punts i 8,2 rebots), la seva capacitat de jugar en dues posicions, la de 4 i 5, la seva amenaça des del triple, el feien un objectiu molt desitjable.  Deixarà els Raptors per tornar a trobar-se a la plantilla dels Clippers amb Kawhi Leonard, amb qui va conquistar un anell a Toronto. Rebrà 19 milions pels dos pròxims anys, quan la passada temporada va percebre 23 milions.

Ricky Rubio, en un acte de la seva fundació, amb Víctor Claver / enric fontcuberta ( EFE)

Willy Hernángomez

Notícies relacionades

El pivot madrileny de 26 anys i 2,11 d’estatura, esgotarà les seves opcions de jugar a l’NBA als New Orleans Pelicans, que li han ofert un any i un contracte mínim de 2,5 milions de dòlars, després de dues campanyes sense gaire protagonisme als Charlotte Hornets de Michael Jordan, on va fer 6,1 punts i 4,3 rebots de mitjana. Allà es trobarà, entre altres, amb Zion Wlliamson, Brandon Ingram i Lonzo Ball. En la seva arribada a la Lliga, va estar dues temporades als New York Knicks.

Juancho Hernángómez

És un dels que ha sortit reforçat en les operacions de pretemporada. L’aler internacional de 25 anys era agent lliure, després d’aterrar als Minnesota Timberwolves el febrer passat, procedent dels Nuggets, i la franquícia l’ha considerat com una aposta de futur després d’entregar bones estadístiques (12,9 punts, 7,3 rebots), i li ha ofert un contracte de 21 milions de dòlars per tres temporades.