NBA 2020-21

La NBA anuncia el format, calendari i suprimeix l'All-Star de la temporada 2020-21

La campanya es dividirà en dues meitats i acabarà com a molt tard el 22 de juliol, perquè un dia després comencen els Jocs Olímpics

zentauroepp53398262 files  in this file photo an nba logo is shown at the 5th av201118124509

zentauroepp53398262 files in this file photo an nba logo is shown at the 5th av201118124509 / JEENAH MOON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La NBA va donar a conèixer aquest dimarts el calendari de competició per a la temporada 2020-21 que estrena format amb les novetats de 72 partits, dividit en dues meitats, amb un descans de sis dies del cap de setmana de l’All-Star, que no se celebrarà a causa de la pandèmia del coronavirus.

L’anunci va servir per presentar l’estructura, el format i les dates de quan es donarà a conèixer el calendari complet de competició de la primera i la segona meitat.

Els períodes de competició oficial aniran del 22 de desembre al 4 de març del 2021 per a la primera meitat i la segona durarà de l’11 de març al 16 de maig.

Es manté el format ‘play-in’ de la bombolla

Del 18 al 21 de maig es jugarà l’anomenat «play-in» que disputaran els quatre equips que es classifiquin del setè al desè lloc en cada una de les conferències de l’Est i l’Oest quan hagi conclòs la temporada regular.

El guanyador del partit entre el setè i vuitè passarà automàticament a ocupar el setè lloc en la seva respectiva conferència, mentre que el perdedor rebrà al seu camp el vencedor del duel entre el novè i dècim. El que aconsegueixi la victòria classifica els ‘play-off’ com a vuitè.

A partir del 22 de maig començaran els ‘play-off’ i està previst que les finals de la NBA tinguin com a data límit el 22 de juliol si la sèrie s’allarga fins al setè i decisiu partit, per no coincidir amb la cita olímpica d’aquest estiu.

En dues setmanes es revela el calendari

El calendari per a la primera meitat de la temporada, que tindrà lloc del  22 de desembre al 4 de març, es donarà a conèixer a l’inici del campament d’entrenament, programat per a l’1 de desembre.

Mentrestant, la Lliga no publicarà el contingut de la segona meitat del calendari fins que no s’hagi complert la competició de la primera.

Notícies relacionades

Això inclourà la resta dels 72 partits de l’equip que no estaven programats prèviament i les trobades que es puguin posposar en la primera meitat de la temporada per diverses circumstàncies, especialment si es produís algun contacte per Covid-19.

Cada equip de la NBA jugarà contra les franquícies dins de la seva conferència tres vegades en un total de 42 partits, mentre que s’enfrontarà amb els de la conferència contrària dues vegades cada un (30 trobades).