CRISI OBERTA

Kyrie Irving lidera un boicot de jugadors contra la tornada de l'NBA

L'estrella dels Brooklyn Nets s'oposa a jugar a Orlando com a protesta contra el racisme

lmendiola53744402 files  in this file photo taken on august 06  2016 usa s gua200613164447

lmendiola53744402 files in this file photo taken on august 06 2016 usa s gua200613164447 / ANDREJ ISAKOVIC

1
Es llegeix en minuts

El base de Brooklyn Nets Kyrie Irving s’ha erigit com el líder d’un boicot de diversos jugadors de l’NBA  contra els plans de reinici de la competició, suspesa al març per la pandèmia de coronavirus, arran de les tenses setmanes de protestes per la mort del ciutadà afroamericà George Floyd en mans d’un policia a Minneapolis, segons informa el mitjà nord-americà The Athletic.

«No recolzo anar a Orlando. No dono suport al racisme sistemàtic i aquesta merda. Alguna cosa fa mala olor. Ho vulguem admetre o no, som atacats com a homes negres cada dia que ens despertem», va assenyalar Irving, segons The Athletic, en una videoconferència de 90 minuts amb més de 80 jugadors de l’NBA i la WNBA.

El passat 4 de juny, l’NBA va confirmar que la temporada regular es reprendria, amb 22 equips, el 31 de juliol a Walt Disney World Resort de Orlando (Florida). L’actual campanya s’havia suspès el passat 11 de març, després que el pivot francès de Utah Jazz Rudy Gobert donés positiu per Covid-19 just abans del partit contra Oklahoma City Thunder.

Suport de Durant, Mitchell i Paul

Segons informa el mitjà nord-americà, diversos jugadors de renom recolzen el boicot proposat per Irving. El president de l’Associació Nacional de Jugadors de Bàsquet (NBPA), Chris Paul, els jugadors de Los Angeles Lakers Dwight Howard i Avery Bradley, el company d’Irving als Nets Kevin Durant o l’escorta de Utah Jazz Donovan Mitchell van ser alguns dels integrants de la videotrucada.

La mort del ciutadà nord-americà de raça negra George Floyd en mans de l’agent de la policia de Minneapolis Derek Chauvin ha desencadenat les protestes més grans de la història recent dels Estats Units contra la brutalitat policial a tot el país.

Notícies relacionades

Les marxes van degenerar durant els primers dies en violents disturbis que van incrementar la resposta policial, tot i que els agents de diversos estats han sigut acusats de contestar a les marxes pacífiques amb excessiva violència, així com d’atacar periodistes desplaçats als llocs de les manifestacions.

A més, els esportistes han reconegut que els preocupa també la situació respecte a la pandèmia de coronavirus, que ha afectat més de dos milions de persones als Estats Units, de les quals gairebé 114.700 han mort.