EMOTIU RECORD

Ricky Rubio dedica a la seva mare desapareguda la seva històrica classificació per als 'play-offs'

Els Utah Jazz aconsegueixen davant els Lakers la seva cinquena victòria consecutiva i s'asseguren la seva presència entre els millors

rpaniagua42849713 lax011  los  ngeles  ee uu    08 04 2018   el jugador espa o180409111938

rpaniagua42849713 lax011 los ngeles ee uu 08 04 2018 el jugador espa o180409111938 / JAVIER ROJAS

2
Es llegeix en minuts
Igor Calderón

Ricky Rubio per fi jugarà uns play-off  El base del Masnou va aconseguir diumenge amb els Utah Jazz la seva cinquena victòria consecutiva davant Los Angeles Lakers (97-112) en un partit que van guanyar sense grans complicacions assegurant així la seva participació a les rondes finals. Serà la primera presència de Rubio en aquestes eliminatòries en les set temporades que fa que està a la NBA.

   

 Els Jazz van sortir a menjar-se el seu rival des del primer segon del partit, amb una gran participació dels jugadors Mitchell i Joe Ingles, que van fer circular la pilota a gran velocitat i van posar molta intensitat defensiva. El millor de l’equip va ser el jove Donovan Mitchell, amb 28 punts, 9 rebots i 8 assistències. Gràcies a aquesta victòria, el conjunt de Utah segueix amb la seva bona ratxa, una brillant trajectòria en què s’ha imposat en 28 dels seus últims 33 partits gràcies, en gran part, a la seva solidesa defensiva, amb una mitjana de 95,8 punts per partit.

Sintonia amb l’entrenador

Després de set temporades a la NBA, el base català disputarà per primera vegada els play-off de la millor lliga del món. I ho fa amb els Utah Jazz en el seu primer any en aquesta franquícia després de deixar a l’estiu Minnesota. «És un somni fet realitat», va explicar emocionat el jugador després del partit.

  

"Hem viscut moltíssim. Sabem que hi ha algú allà a dalt ajudant-nos i és per a ella" (Ricky Rubio)

  El base català no sabia què era arribar al mes d’abril amb opcions de disputar les rondes finals, una cosa que per a Rubio era realment dur. «Anar-se’n a casa cada abril sense poder jugar les rondes finals durant els últims sis anys era molt dur, però per fi puc dir que jugaré uns play-off i amb moltes ganes», va afegir.

Tot just acabar el partit, Ricky es va fondre en una abraçada amb el seu entrenador, Quin Snyder, senyal de la bona relació i complicitat que hi ha entre tots dos. «Sabem tots dos com hem patit. La química entre tots dos ha anat creixent partit a partit i responc dins de la pista a la confiança que té en mi», va declarar, agraït al seu entrenador.

Record emocionat

En paraules del base català, de 27 anys, la felicitació que més el va emocionar va ser la que va rebre per part del seu pare, amb un text en què feia referència a una persona molt especial. «Hem viscut moltíssim. Sabem que hi ha algú aquí a dalt ajudant-nos i és per a ella», va comentar en al·lusió a la seva mare, Tona, morta el 2016 a causa d’un càncer de pulmó.

 

 

 

Notícies relacionades

    Ricky, que va acabar el partit amb 9 punts, 3 rebots, 2 robatoris i 2 assistències, va estar els instants finals del partit sense jugar ja que arribava amb unes molèsties a la cuixa esquerra i el resultat favorable ajudava que el seu entrenador no el forcés a jugar més minuts, pensant ja en els durs play-off que esperen a l’equip.

Rubio confia en la bona dinàmica de Utah per fer un gran play-off. «Tenim una gran confiança. Podem sorprendre qualsevol», va vaticinar il·lusionat.