LA JORNADA DELS ESPANYOLS

Pau i Mirotic lideren la victòria dels Bulls davant els Sixers

Derrotes dels Grizzlies d'en Marc, els Thunder d'Ibaka i els Timberwolves de Rubio

Pau Gasol celebra una jugada durant el partit dels Bulls i els Sixers a Filadèlfia.

Pau Gasol celebra una jugada durant el partit dels Bulls i els Sixers a Filadèlfia. / AP / MATT SLOCUM

2
Es llegeix en minuts

Jornada nefasta per als espanyols que competeixen a la NBA, excepte per a Pau Gasol Nikola Mirotic, els únics triomfadors de dimecres a la nit i jugadors destacats dels Bulls gràcies a la seva inspiració anotadora. Tot al contrari que Marc Gasol, Serge Ibaka i Ricky Rubio, que no han pogut evitar les derrotes dels Grizzlies, els Thunder i els Timberwolves, respectivament.

El gran dels Gasol s'ha mantingut en la seva línia d'aportació d'un doble-doble, la mateixa que va fer l'ala pivot principiant hispanomontenegrí Mirotic i han ajudat l'equip de Chicago a vèncer a domicili per 95-104 els Sixers de Filadèlfia, en el temps de pròrroga. "És un triomf molt valuós per a nosaltres --ha declarat el jugador de Sant Boi--. Hem hagut de superar un gran nombre de problemes, però al final hem aconseguit la victòria que ens donarà una gran confiança".

En Pau, que ha jugat 43 minuts, ha aconseguit el seu sisè doble-doble consecutiu i el número 45 d'aquesta temporada, inclòs el partit de les estrelles, a l0anotar 27 punts i capturar 16 rebots, inclosos 12 de defensius. Ha sumat 13 de 25 tirs de camp i ha encertat 1 de 2 des de la línia de personal, ha fet dues assistències, ha posat un tap i ha perdut quatre pilotes, la seva taca negra. Ha sigut el segon màxim encistellador de l'equip, només superat pel base Aaron Brooks (31 punts).

Mirotic ha sortit de titular en el lloc de número tres per Mike Dunleavy i ha fet una gran feina a l'aportar un altre doble-doble de 16 punts i 12 rebots, tots defensius. Ha jugat 43 minuts i ha anotat 5 de 13 tirs de camp, inclosos dos triples en cinc intents, i 4 de 5 des de la línia de personal, ha fet cinc assistències, ha posat un tap i també ha perdut quatre pilotes, el gran problema que acusen els Bulls.

L'ensopegada

En un altre dels partits de la jornada, Marc Gasol no ha tingut el seu millor dia davant els Celtics a Boston, que lluiten per estar a la fase final i que han guanyat el partit per 95-92. El mitjà dels germans ha complert amb nou punts i set rebots. Ha disputat 34 minuts, en què ha anotat 4 de 9 tirs de camp, i 1 d'1 des de la línia de personal. Quatre dels set rebots han sigut defensius, però no ha tingut protagonisme dins de la pintura, i tampoc les seves quatre assistències, una recuperació de pilota i un tap han tingut compensació al marcador final.

Notícies relacionades

Igualment, els 15 punts que ha aportat Ibaka tampoc han sigut suficients per portar a la victòria Oklahoma davant Los Angeles Clippers, que han guanyat per 108-120. L'ala pivot hispanocongoleny ha jugat 26 minuts en què ha anotat 6 de 13 tirs de camp, inclòs un triple en dos intents, i ha estat perfecte (2-2) des de la línia de personal. També ha capturat tres rebots, tots defensius, i ha fet dues assistències, però ha perdut el duel davant els homes alts rivals, especialment amb el pivot DeAndre Jordan.

Finalment, Rubio ha caigut en la visita que Minnesota ha fet als Suns de Phoenix, que s'han imposat per 106-97. El base del Masnou ha aportat vuit punts, cinc rebots i sis assistències, però no ha tingut la brillantor de partits anteriors a l'hora de dirigir l'atac. En 28 minuts, ha anotat 4 d'11 tirs de camp, però ha fallat els quatre intents de triple que ha fet. Tampoc ha anat a la línia de personal, no ha recuperat cap pilota i n'ha perdut una.