Morbo i empipada del jutge

El magistrat del cas Stormy Daniels qualifica d’«innecessaris» els detalls que aquesta va donar ahir sobre la seva relació amb Trump en el judici a l’expresident. «¡Collonades!», diu el candidat republicà.

Morbo i empipada del jutge

idoya noain

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La història de la relació sexual que l’estrella de l’entreteniment adult Stormy Daniels assegura que va tenir amb Donald Trump el 2006, que ell nega, s’ha explicat infinitat de vegades i sovint amb infinitat de detalls morbosos, des d’algun assot fins a la brevetat de la trobada sexual o la seva qualitat. Mai, no obstant, l’escenari de la narració en primera persona de Daniels havia sigut tan rellevant i potencialment transcendental com el d’ahir.

Malgrat els esforços de la defensa de Trump per evitar-ho, Daniels (el nom no artístic de la qual és Stephanie Clifford) va ser la testimoni estrella en la 13a sessió de l’històric judici penal a Nova York contra l’expresident i candidat de facto republicà per al novembre.

Les primeres hores de la seva declaració en resposta a preguntes de Susan Hoffinger, una de les advocades de la fiscalia, no van decebre els que anticipaven que la seva compareixença seria l’espectacle més gran, almenys de moment, en aquest procés, on Trump s’enfronta a 34 càrrecs nascuts precisament de la falsificació de documents per ocultar el pagament dels 130.000 dòlars amb què es va silenciar Daniels abans de les presidencials del 2016.

Hi va haver per la seva banda detalls, massa fins i tot segons l’opinió del jutge Juan Merchan, i amb prejudicis segons la defensa de Trump, que per això va demanar que s’anul·lés el judici. I tot i que Merchan no va accedir a aquesta petició, va estar d’acord que en el testimoni de Daniels hi va haver "coses que hauria sigut millor que no es diguessin".

Dinàmiques de poder

En el centre de les protestes de la defensa de Trump hi ha hagut parts del recompte detallat de Daniels d’aquest episodi, que es va produir després que ella i Trump es coneguessin en un torneig de golf al llac Tahoe i ell la convidés a l’habitació d’hotel.

Notícies relacionades

Allà ell la va rebre en un batí de seda o ras, segons va recordar. Ella el va instar a vestir-se i ho va fer, i després van sopar al quarto, mantenint una conversa que, sempre segons Daniels, va incloure que Trump li digués que no es preocupés per la seva dona, Melania.

Va ser després d’anar al lavabo i sortir-ne amb la idea d’anar-se’n quan es va trobar Trump en calçotets al llit. I allà es va iniciar un relat en el qual va parlar d’una dinàmica de poder complicada que posa en terreny movedís la idea que el que van mantenir la dona, de llavors 27 anys, i l’home de 60 fos una relació consentida. "Al principi em vaig quedar sorpresa, i llavors vaig tenir un moment en què vaig sentir com si l’habitació girés a càmera lenta i vaig sentir que se’m tallava la circulació de les mans i els peus, gairebé com quan t’aixeques molt de pressa", va explicar. Després va parlar d’una cosa comparable a "quedar-se en blanc", tot i que aclarint que "no estava borratxa ni drogada". Després va arribar el buit de la memòria i, en algun moment, es va veure "despullada al llit en posició missioner", mantenint sexe sense condó. Almenys en dues ocasions, la dona va tenir la reprimenda del jutge Merchan, que li va criticar donar detalls "innecessaris". Trump va reaccionar fent comentaris als seus advocats i, en alguna ocasió, amb audibles interjeccions com: "¡Collonades!". La seva empipada més gran va ser quan el jutge va decidir no anul·lar el judici.