El conflicte del Pròxim Orient

80 civils morts en una onada d’atacs aeris israelians sobre Gaza

Les víctimes de l’ofensiva perpetrada ahir a la matinada eren principalment dones i nens, segons indiquen fonts palestines

80 civils morts en una onada d’atacs aeris israelians sobre Gaza

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 80 civils, la majoria dones i nens, van morir per atacs aeris d’Israel en les últimes hores a Gaza, segons van indicar fonts mèdiques i locals a l’agència palestina Wafa, mentre l’Exèrcit israelià va assegurar haver matat a la Franja prop d’una trentena de milicians de Hamàs. Mentrestant, s’ha revifat l’esperança d’una treva després que el moviment islamista palestí hagi rebaixat les seves exigències i s’hagin rellançat les negociacions.

A l’espera que el Ministeri de Sanitat gazatí confirmi el nombre total de víctimes mortals d’ahir a la matinada, unes 36 persones van morir la nit anterior en atacs contra dues cases al campament de Nuseirat, al centre de la Franja de Gaza, van detallar fonts en el terreny a l’agència palestina.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’Exèrcit va assegurar haver matat a Nuseirat 15 presumptes milicians "amagats en un lloc de Hamàs" durant un atac aeri, explica un comunicat castrense, que afegeix que l’atac va ser dirigit pel 215è regiment d’artilleria, el mateix que va dirigir un segon atac aeri "matant un comandant d’un esquadró de franctiradors de Hamàs" i un altre milicià.

La resta de morts civils, majoritàriament dones i nens, van perdre la vida en el bombardeig d’un edifici residencial de set plantes a Gaza. A més, cinc civils més van morir i desenes de persones van resultar ferits en un atac aeri contra una casa i un bombardeig similar va causar un nombre indeterminat de persones mortes i ferides.