Guerra a Ucraïna

Ievgueni Prigojin, cap de Wagner, insinua que és a l’Àfrica en el seu primer vídeo des del cop d’Estat fallit

Ievgueni Prigojin, cap de Wagner, insinua que és a l’Àfrica en el seu primer vídeo des del cop d’Estat fallit
1
Es llegeix en minuts
EFE

El cap del grup mercenari rus Wagner, Ievgueni Prigojin, va aparèixer per primera vegada en vídeo des del fallit motí del 24 de juny contra el Kremlin, i va suggerir que ha tornat a l’Àfrica per fer que Rússia sigui «encara més gran a tots els continents».

«El grup Wagner fa que Rússia sigui encara més gran a tots els continents i que l’Àfrica sigui encara més lliure», diu Prigojin en la gravació, difosa per canals de Telegram pròxims a la milícia russa.

En el vídeo, Prigojin no diu explícitament que és a l’Àfrica, però apareix en un paisatge semblant a la sabana africana i assegura que la temperatura al seu voltant és de 50 graus.

«Justícia i felicitat per als pobles africans», proclama el cap de Wagner en el videomissatge, en què assegura que el seu grup paramilitar és el «malson» de l’Estat Islàmic, Al-Qaida i «altres bandits».

Expansió a l’Àfrica

Prigojin també anuncia que Wagner continua contractant «autèntics herois» i continua «complint les tasques encomanades». El juliol passat, l’empresa paramilitar va anunciar que havia deixat de reclutar nous combatents al no lluitar més a Ucraïna.

Notícies relacionades

No obstant, Prigojin va assegurar que «quan la Pàtria el requereixi», els wagnerites, que fins fa poc eren la principal força d’assalt russa a Ucraïna, tornaran a crear una «unitat addicional» per defensar els interessos nacionals.

I mentrestant, va afegir que el grup continuaria les seves activitats a l’Àfrica i Bielorússia, país on es va traslladar després de la fallida rebel·lió armada contra el Kremlin el juny passat.