Gravació

Prigojin assegura que no tenia intenció d’enderrocar el Govern amb el seu motí

Prigojin assegura que no tenia intenció d’enderrocar el Govern amb el seu motí

TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El líder del grup Wagner, Ievgueni Prigojin, ha assegurat en un missatge publicat aquest dilluns que el motí que van protagonitzar les seves forces el cap de setmana no tenia la intenció d’enderrocar el Govern de Rússia i va demostrar les debilitats de la seguretat russa.

En les seves primeres declaracions des que va ser vist per última vegada dissabte a la nit somrient a la part posterior d’un tot terreny mentre es retirava d’una ciutat ocupada pels seus homes, Prigojin ha afirmat que els seus combatents van cancel·lar la missió per evitar un vessament de sang.

«Hi vam anar com una manifestació de protesta, no per enderrocar el Govern del país», explica Prigojin en un missatge d’àudio d’11 minuts publicat en l’aplicació de missatgeria Telegram. «La nostra marxa va mostrar moltes coses que havíem discutit abans: els greus problemes de seguretat al país», afegeix.

Notícies relacionades

No ha fet referència a la seva ubicació actual, dos dies després de dir que se n’anava a Bielorússia en virtut d’un acord negociat pel president d’aquest país per posar fi al seu motí.

Prigojin va commocionar el món al liderar el motí armat per cancel·lar-lo abruptament quan els seus combatents s’acostaven a la capital després de córrer gairebé 1.000 km.