Estats Units

Mike Pence presenta la seva candidatura i desafia Trump de cara a les presidencials

Mike Pence presenta la seva candidatura i desafia Trump de cara a les presidencials

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exvicepresident nord-americà Mike Pence ha fet oficial aquest dimecres la seva candidatura a les primàries del Partit Republicà per a les pròximes eleccions presidencials, amb un missatge carregat de símbols i en què s’ha erigit com a contrapès a l’Administració de Joe Biden i a l’«esquerra radical» que han fet dels Estats Units un país «feble».

«Seria senzill quedar-me al marge, però no és com m’han criat», ha dit Pence, en un missatge publicat a les xarxes socials i en què, a més d’al·ludir al valor de la seva família i del «somni americà», ha fet referències històriques als expresidents Abraham Lincoln i Ronald Reagan.

El que va ser ‘número dos’ del Govern de Donald Trump considera que els Estats Units pateixen «molts problemes», amb una frontera «sota setge» i una economia danyada. També creu que Biden ha donat massa màniga ampla als «enemics» internacionals, en un moment del missatge esquitxat d’imatges dels presidents de Rússia, Vladímir Putin, i de la Xina, Xi Jinping.

Candidatura formal

«Els temps diferents requereixen líders diferents», ha proclamat Pence, que es veu capaç de «recuperar» i «defensar» el país. «Els millors dies estan per arribar», ha remarcat.

Notícies relacionades

Pence, que dilluns ja va formalitzar la seva candidatura en termes burocràtics i aquest dimecres farà el seu primer acte de campanya, entra en una carrera dominada per Trump, de qui s’ha distanciat arran de l’assalt al Capitoli del gener del 2021. El magnat es manté com a favorit en tots els sondejos, malgrat els diversos fronts judicials que té oberts.

Al costat dels de Pence i Trump, figuren en la llista de precandidats el governador de Florida, Ron DeSantis, el senador Tim Scott i l’exgovernadora de Carolina del Sud Nikki Haley, entre d’altres. Dimarts també va presentar els seus papers l’exgovernador de l’estat de Nova Jersey Chris Christie.

Temes:

Estats Units