Eleccions als Estats Units

L’exvicepresident dels EUA Mike Pence presenta la seva candidatura per als comicis del 2024

  • Pence testifica durant més de cinc hores davant un gran jurat en la investigació per l’assalt al Capitoli

L’exvicepresident dels EUA Mike Pence presenta la seva candidatura per als comicis del 2024

EFE / CJ GUNTHER (Efe)

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’exvicepresident dels Estats Units el republicà Mike Pence (2017-2021) va presentar aquest dilluns la documentació davant la Comissió Federal d’Eleccions dels EUA per presentar-se a les primàries del seu partit de cara als comicis presidencials del 2024.

Pence té previst llançar oficialment la seva candidatura amb un discurs aquest dimecres a Iowa, segons mitjans de comunicació. D’aquesta forma, Pence s’afegeix a un nombrós grup d’aspirants a la nominació republicana per a la presidència nord-americana, com l’expresident Donald Trump (20217-2021); el governador de Florida, Ron DeSantis; l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU Nikki Haley; l’exgovernador d’Arkansas Asa Hutchinson, i el senador per Carolina del Sud Tim Scott. A més, han presentat la seva candidatura els empresaris Vivek Ramaswamy, Ryan Binkley i Perry Johnson, com també el locutor Larry Elder.

Trump, favorit

Notícies relacionades

Segons la mitjana ponderada de sondejos efectuada per la web ‘FiveThirtyEight’, Trump encapçala actualment les enquestes com a favorit per obtenir amb la nominació republicana a la presidència, seguit de DeSantis, Pence, Haley i Ramaswamy.

Pence compta com a aval amb els quatre anys en què va servir com a vicepresident durant el mandat de Trump. Anteriorment va ser congressista entre el 2001 i el 2013 i governador d’Indiana (2013-2017).