Vídeo | L’home que va sembrar el pànic a l’obrir la porta d’un avió en ple vol va dir que estava «sufocat»

  • Vídeo | Aterratge d’emergència a Corea del Sud després que un passatger obrís la porta d’emergència

  • Pànic per les turbulències en un vol d’Aerolíneas Argentinas que va sortir de Madrid

Vídeo | L’home que va sembrar el pànic a l’obrir la porta d’un avió en ple vol va dir que estava «sufocat»

CAPTURA VÍDEO @JacdecNew

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Un home que va obrir la porta d’emergència d’un avió d’Asiana Airlines en ple vol se sentia «sufocat» i volia sortir-ne ràpidament, va informar dissabte la policia sud-coreana.

L’avió transportava gairebé 200 passatgers divendres cap a la pista de l’Aeroport Internacional de Daegu, 240 quilòmetres al sud de Seül, en un vol local.

Quan l’avió estava a uns 200 metres sobre el terra, l’home, d’uns 30 anys, segons la policia, va obrir-ne la porta de sortida.

El passatger va ser portat interrogat per la policia de Daegu, a la qual va explicar que estava «sota estrès a l’haver perdut la feina recentment».

«Va sentir que el vol trigava més del compte i es va sentir sufocat a la cabina», va dir a AFP un detectiu policial de Daegu. «Volia sortir-ne ràpidament».

El passatger s’exposa a 10 anys de presó per violar les lleis de seguretat en aviació.

En un vídeo gravat per un passatger es veu com el vent entrava amb força per la porta oberta i com algunes persones cridaven per la sorpresa.

Diversos passatgers van ser traslladats a l’hospital al patir dificultats respiratòries, però no hi va haver ferits greus ni danys, segons el Ministeri de Transports del país.

«Va ser un caos: la gent que hi havia a prop de la porta es desmaiaven una a una i les assistents de vol cridaven als metges a bord», va relatar un passatger de 44 anys a l’agència Yonhap.

«Pensava que l’avió explotaria. Pensava que moriria», va afegir.

Notícies relacionades

Un funcionari del Ministeri de Transports va dir a l’AFP que va ser «el primer incident com aquest» del qual té coneixement en la història de l’aviació coreana.

Els experts asseguren que la indústria aèria sud-coreana té un sòlid historial de seguretat.