Guerra d’Ucraïna

Wagner adverteix que si replega els seus efectius al front de Bakhmut «s’enfonsa»

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha declarat que les seves forces defensaran la ciutat de l’est «mentre sigui raonable»

Wagner adverteix que si replega els seus efectius al front de Bakhmut «s’enfonsa»

Reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El cap de la companyia russa de mercenaris Wagner, l’empresari Ievgueni Prigozhin, va advertir que si els seus efectius es repleguen de Bakhmut, ciutat a l’est d’Ucraïna, «s’enfonsarà tot el front».

«Si la companyia militar privada Wagner es replega de Bakhmut s’enfonsarà tot el front», va dir en un vídeo publicat a Youtube Prigozhin, que va afegir que l’enfonsament pot arribar «fins a les fronteres de Rússia i, potser, més enllà». Va afegir que els Wagner, d’una banda, «atrauen tot l’Exèrcit ucraïnès i no li permet concentrar-se en altres sectors del front».

«I, per l’altra, avancem i els altres (els militars) es veuen obligats a seguir-nos per no quedar retratats», va dir Prigozhin, considerat pròxim al president rus, Vladímir Putin. El cap dels Wagner va indicar que els seus homes continuen sense rebre la munició promesa pel Ministeri de Defensa de Rússia.

Escassetat al front

«Pel que fa a la munició: el 22 de febrer a la tarda es van firmar els documents, el 23 de febrer van ser impartides les ordres d’enviament però fins avui no s’ha enviat bona part de la munició», va afirmar en un comentari publicat ahir a la nit a Telegram.

Prigozhin va indicar que està intentant esbrinar la causa d’aquesta dilació, si és «simple burocràcia o traïció».

Notícies relacionades

Els Wagner, en què combaten milers de reclusos, són la principal força d’assalt que ataca Bakhmut, un important nus de comunicacions, unit per sengles carreteres a Kramatorsk i Sloviansk, les ciutats més grans de la regió de Donetsk controlades per les forces ucraïneses.

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha declarat que les seves forces defensaran Bakhmut «mentre sigui raonable», per la qual cosa no es descarta que les tropes ucraïneses abandonin la ciutat, on encara hi ha uns 4.500 dels 70.000 habitants que tenia abans d’esclatar el conflicte.