Terratrèmol tràgic

Vídeo | Rescat emocionant d’una nena i la seva mare després de 44 hores sota la runa a Turquia

  • Segueix les últimes notícies en directe dels terratrèmols

Vídeo | Rescat emocionant d’una nena i la seva mare després de 44 hores sota la runa a Turquia
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els equips d’emergència de Turquia han aconseguit rescatar de matinada una mare i la seva filla de 2 anys gairebé 44 hores després d’haver sigut sepultades sota la runa d’un edifici destruït a la ciutat de Kahramanmaras després dels terratrèmols registrats aquest dilluns al sud del país, a prop de la frontera amb Síria.

Segons ha informat l’agència estatal turca de notícies, Anatolia, els treballadors de recerca i rescat van escoltar crits d’auxili a les restes d’un dels edificis destruïts en un carrer del districte de Mustafa Kemal.

Després de retirar meticulosament la runa, els rescatistes han arribat fins a Imed Sabha, una mare siriana de 33 anys, i la seva filla Vafe Sabha, de 2 anys. Després del seu rescat, totes dues han sigut portades a l’ambulància en llitera, per després ser traslladades a un hospital pròxim.

Un altre nen

 Hores abans, bombers provinents de ciutat turca de Kayseri –ubicada 400 quilòmetres al nord de la frontera amb Síria– i que s’han traslladat fins a Kahramanmaras per ajudar en les tasques de rescat han aconseguit treure de la runa l’Emin, un nen de 6 anys que era sota les restes d’un edifici destruït al districte d’Onikisubat de la localitat.

Notícies relacionades

 L’Autoritat de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD), que depèn del Ministeri de l’Interior turc, ha indicat que prop de 60.200 membres dels equips de recerca i rescat –entre els quals hi ha equips internacionals i oenagés– treballen a les zones afectades. Fins a la regió s’han enviat grans quantitats d’equipament de rescat, menjar, béns de primera necessitat i grups d’ajuda psicosocial.

 El terratrèmol ja ha causat més de 8.000 morts, segons diversos balanços publicats durant les últimes hores.