Catàstrofe natural

Rescaten una mare i el seu nadó atrapats durant gairebé 30 hores sota la runa a Turquia

Hulya Yilmaz i el seu fill han sigut traslladats a un hospital pròxim a la província de Hatay per rebre tractament

Les morts pel sisme ja superen les 5.000 i els equips de rescat continuen treballant per localitzar més víctimes

Rescaten una mare i el seu nadó atrapats durant gairebé 30 hores sota la runa a Turquia

UMIT BEKTAS / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els equips d’emergència turcs han aconseguit rescatar aquest dimarts una dona i el seu nadó de sis mesos després de prop de 29 hores atrapats sota la runa d’un edifici esfondrat a la província de Hatay pels terratrèmols registrats dilluns al sud del país, a prop de la frontera amb Síria. Segons l’agència estatal turca de notícies, Anatolia, els treballadors de recerca i rescat van sentir una veu d’entre les ruïnes d’un edifici d’apartaments en un carrer del districte d’Odabasi, cosa que va permetre localitzar Hulya Yilmaz i el seu nadó.

Yilmaz i el seu fill han sigut traslladats a un hospital pròxim per rebre tractament, tot i que, de moment, no hi ha més detalls sobre el seu estat i els equips de recerca i rescat continuen buscant possibles víctimes a la zona.

Atrapats durant hores

El rescat ha tingut lloc després d’haver localitzat un home de 26 anys i un nen de tres anys vius a la localitat de Malatya després de 22 hores atrapats. Així mateix, quatre persones –una mare i els seus tres fills– van ser trobades amb vida entre la runa d’un edifici unes 24 hores després del primer sisme de magnitud 7,4, i, 3 hores després, una dona de 24 anys va ser rescatada d’entre la runa d’un edifici de set plantes a la província de Kahramanmaras.

Notícies relacionades

L’Autoritat de Gestió de Desastres i Emergències (AFAD), dependent del Ministeri de l’Interior turc, ha indicat que prop de 13.740 membres dels equips de recerca i rescat treballen a les zones afectades, on, a més, s’han enviat 300.000 llençols, més de 41.500 tendes de campanya, prop de 100.000 llits i material de calefacció i cuina, segons ha recollit el diari ‘Daily Sabah’.

Les víctimes mortals pel sisme superen ja les 5.000, de les quals unes 3.500 pertanyen a territori turc i la resta, al nord de Síria.