Tensió diplomàtica

La Xina confirma que el segon globus detectat sobre l’Amèrica Llatina també és seu

El primer dels artefactes va ser detectat i enderrocat pels Estats Units sobre l’oceà Atlàntic

La Xina confirma que el segon globus detectat sobre l’Amèrica Llatina també és seu
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern de la Xina ha confirmat aquest dilluns que el globus detectat a l’Amèrica Llatina, similar a l’artefacte enderrocat dissabte per les forces dels Estats Units sobre l’oceà Atlàntic, també és seu, tot i que de nou ha insistit que té només propòsits civils.

Aquest segon globus hauria entrat «per error» en l’espai aeri de diversos països, entre els quals Colòmbia, empès per les condicions meteorològiques, ha explicat la portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Mao Ning, en declaracions als mitjans.

La Xina, ha insistit, respecta el Dret Internacional i «no representa cap amenaça per a cap país». Mao ha evitat respondre tanmateix a preguntes específiques sobre els motius exactes de la pèrdua de control del globus en un període tan curt de temps: «No soc una experta».

«Irresponsable»

En el que sí que ha insistit la portaveu és a catalogar d’«inacceptable i irresponsable» la decisió adoptada per les autoritats nord-americanes davant el que Pequín considera un «incident aïllat», segons declaracions recollides per l’agència Bloomberg.

Notícies relacionades

El viceministre d’Exteriors xinès, Xie Feng, ha traslladat a l’Ambaixada dels Estats Units a la Xina el malestar del Govern. La Xina s’oposa de manera «ferma i contundent» a la demolició i «es reserva el dret de prendre noves mesures com a resposta», encara per aclarir, informa la cadena oficial CGTN.

El Departament de Defensa dels Estats Units va informar aquest divendres a la nit de la presència d’un segon globus xinès sobre l’Amèrica Llatina i la Força Aèria de Colòmbia va confirmar l’albirament el cap de setmana. El Ministeri d’Exteriors de Veneçuela, en canvi, es va afegir a la tesi de la Xina i va condemnar la demolició del primer artefacte.

Temes:

Xina