Protestes antigovernamentals

L’Iran condemna a mort un altre manifestant en les protestes contra el règim

Les autoritats al·leguen que el jove va liderar una protesta a la ciutat de Noushar i va cometre accions delictives

L’Iran condemna a mort un altre manifestant en les protestes contra el règim
1
Es llegeix en minuts

La justícia iraniana va informar aquest dijous que ha condemnat a mort un manifestant de 18 anys anomenat Arshia Takdastan per participar en les protestes que viu el país des de mitjans de setembre. Takdastan ha sigut «el líder de la multitud a la plaça principal» de la ciutat de Noushar, a la província del nord de Mazandaran, i ha portat a terme «importants accions delictives en els disturbis», va indicar l’agència de notícies Mizan, lligada al poder judicial iranià.

La sentència s’ha emès en funció de «les proves del cas, les confessions de l’acusat i els seus còmplices, i els informes dels agutzils», segons l’esmentada agència, que assenyala que Takdastan, en els missatges que va intercanviar amb els seus amics a les xarxes socials, afirma que va colpejar un agent de la policia en les concentracions. «He animat la gent i he llançat una ampolla de cervesa sense alcohol i una pedra cap a un cotxe Toyota de la policia, vaig seguir un dels policies, vaig crear un ambient perquè els policies s’espantessin i desallotgessin la plaça», va confessar Takdastan, d’acord amb l’agència.

El tribunal de la província de Mazandar ha condemnat a mort Takdastan per càrrecs de «corrupció a la terra i guerra contra Déu», i és el tercer manifestant condemnat a la pena capital per la teocràcia iraniana, que continua sent incapaç de sufocar les protestes, malgrat la violència que està fent servir per reprimir-les.

Notícies relacionades

Les protestes van començar a mitjans de setembre després de la mort sota custòdia policial d’una jove de 22 anys per portar mal col·locat el vel islàmic. Almenys, 2.000 persones han sigut acusades per la justícia iraniana de diversos delictes per la seva participació en les mobilitzacions, de les quals dues van ser executades al desembre.

Segons diverses oenagés, més de 450 persones han mort en els últims mesos a l’Iran en les diferents manifestacions de protesta, que han sigut reprimides amb contundència per la policia.